SLUŽBENO JE!

Napokon otkriven datum krštenja princa Louisa, ali i svi detalji vezani uz taj dan

20.06.2018 u 14:59

Bionic
Reading

Otkako se prije dva mjeseca rodio princ Louis, treće dijete Kate Middleton i princa Williama, javnost s nestrpljenjem iščekuje objavu datuma kada će maleni primiti sveti sakrament krštenja. Danas je Kensingtonska palača stala tomu na kraj, i objavila datum - 9. srpnja

Kensingtonska palača danas je, nakon dugo iščekivanja, napokon objavila datum kada će maleni princ Louis biti kršten. Osam tjedana star dječak, najmlađe dijete Kate Middleton i princa Williama, svetu potvrdu krštenja dobit će 9. srpnja.

'Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea sa velikom radošću najavljuju krštenje princa Louisa, koje će se 9. srpnja održati u The Chapel Royal u St James Palaceu u Londonu.

Baš kao i njegovog brata, princa Georgea, i sestru, princezu Charlotte, i malenog Louisa krstit će nadbiskup od Caterburyja Justin Welby, a koji je ujedno nedavno vjenčao princa Harryja i Meghan Markle.

I dok je trogodišnja Charlotte krštena u crkvi Svete Marije Magdalene u Norfolku, u istoj crkvi u kojoj je krštena i njezina pokojna baka, princeza Diana, princ George je kršten u kraljevskoj kapelici, u kojoj će sada, četiri godine kasnije, biti kršten i njegov mlađi brat. Na istom mjestu, ranije ove godine, krštena je i vojvotkinja od Sussexa uoči svog vjenčanja.

  • +21
Kate Middleton i princ William Izvor: Pixsell / Autor: John Stillwell/Press Association/PIXSELL

Iako detalji nisu poznati, svi s nestprljenjem iščekuju taj veliki dan, kada će kraljevska obitelj objaviti i neku od zajedničkih fotografija sa svečanog događaja. Istu proceduru prošli su i George i Charlotte koji su fotografirani odjeveni u repliku haljinice za krštenje koju je prva nosila Victoria, kći kraljice Victorije 1841. godine.