novi ljubimac publike

'Nasljednik' Akija Rahimovskog, Igor Drvenkar: 'Životni cilj sam otkrio kada sam upoznao ovaj bend'

29.05.2024 u 19:40

Bionic
Reading

Zahtjevnu ulogu frontmena jednog od najdugovječnijih bendova ovih prostora, Parnog valjka prošle godine preuzeo je svestrani mladić iz Podravskih Sesveta. Šira publika ga je prvo mogla zamijetiti po nastupima u HTV-ovoj hit-emisiji 'A strana', a sada, kazao je, zahvaljujući bendu 'živi glazbu punim plućima i ne može biti sretniji nego što je'

Igor Drvenkar kaže da mu je čast i velika privilegija pjevati u legendarnom bendu te da mu je 'život postao bogatiji za predivne ljude i predivne prijatelje, koji ga iz dana u dan obogaćuju svojim iskustvima, svojim znanjem i nesebično dijele sve što su kroz život skupili do danas'.

Priznaje da mu se najteže i najstresnije bilo prilagoditi na razdoblje u početku, kada je bend započinjao novo poglavlje i kada se čekala reakciju publike i fanova Parnog Valjka. Rekao bih da je taj dio nekako bio najstresniji. S bendom, kaže, uživa u apsolutno svemu - u druženjima, stvaranju novih pjesama, putovanjima, na koncertima, u pričanju o životu, o hrani.

NOVO POGLAVLJE

Parni Valjak prvi put nastupio s novim pjevačem Igorom Drvenkarom

Pogledaj galeriju

Rekao je da je od početka bilo jasno da Akija Rahimovskog nitko ne može zamijeniti te da on 'živi s njima kroz pjesme koje pjevaju i uvijek je tu'. Smatra da je mislim da je Akijev 'najjači as bila njegova emocija u pjesmama' i to je nešto što on 'pokušava i želi prisvojiti', jer je to 'nešto najljepše'.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Uzor mu je otac, jer ga je on 'naučio što znači bit maksimalno predan onome što voliš raditi i maksimalno uživati u tome i nikad, nikad ne prestajati učiti'. Kad je riječ o postignuću koje bi ga zadovoljilo da u nekom trenutku sebe smatra uspješnim glazbenikom, poručio je:

  • +3
Igor Drvenkar Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Svoj životni cilj sam zapravo otkrio kada sam upoznao ovaj bend i kada sam vidio da se nakon toliko godina aktivnosti i rada, strast i ljubav prema tome može i dalje živjeti. Volio bih kroz čitav život upravo tako punim plućima nastupati, pjevati, glumiti, i uživati u svemu što glazba i umjetnost pružaju, koliko god mogu', izjavio je pjevač za Večernji list.

Osim benda i dalje je aktivan na kazališnim daskama. Bend ga u tome podržava, čak i dolaze pogledati neke njegove predstave, što mu, priznao je, jako puno znači. Ima nekoliko aktualnih predstava u kojima je trenutno - mjuzikl 'Ljepotica i zvijer' kao i 'Jesus Christ Superstar'.

KONCERT AKIJU U ČAST

[FOTO] Prepuna pulska Arena pjevala je u glas najveće hitove Parnog valjka

Pogledaj galeriju