ODABRALA JE STRANU

Ni pritisak javnosti neće natjerati kraljicu Elizabetu II da najdražem sinu oduzme njegovu posljednju titulu

28.04.2022 u 20:54

Bionic
Reading

Nakon što su lokalni vijećnici engleskog grada Yorka vijećali da se vojvodi od Yorka, britanskom princ Andrewu oduzme titula počasna građanina, koja mu je data 1987. godine, isto je provedeno u djelo, no njegova majka i nakon svih udaraca čuva mu leđa

'Titula počasnog građanina našeg divnog grada dodjeljuje se onima koji predstavljaju najbolje od Yorka. Neprikladno je da princ Andrew više bude na bilo koji način povezan s našim gradom.' Riječi su to gradskog vijećnika engleskog grada Yorka, Darryla Smalleyja, nakon što su on i kolege ukinuli titulu počasnog građanina princu Andrewu, drugom sinu kraljice Elizabete II.

To je samo još jedna u nizu oduzetih titula vojvodi od Yorka nakon što se našao na optuženičkoj klupi zbog seksualnog zlostavljanja tada maloljetne Virginije Roberts Guiffre.

Ipak, unatoč svemu tome, kraljica Elizabeta II svojim potezima i dalje pokazuje kako joj je upravo Andrew najdraži sin i kako će mu sve grijehe iz njegove prošlost oprostiti, za razliku od njegovog starijeg brata, budućeg britanskog kralja, princa Charlesa, koji ne može dočekati da sjedne na tron kako bi bratu pokazao 'gdje mu je mjesto'.

  • +2
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Joe Giddens/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bez obzira što javnost to od nje traži, kraljica nema namjeru Andrewu oduzeti njegovu glavnu titulu, koju mu je sama dala 1986. godine. Naravno, riječ je upravo o tituli vojvode od Yorka, kako se on i predstavlja u javnosti. Mnogi smatraju da bi kraljica to ipak trebala napraviti, te da jedino kako bi se on u budućnosti mogao predstavljati je Andrew Windsor.

Dobro upućeni izvor otkrio je za britanski Mirror: 'Kraljica sigurno neće poduzimati nikakve daljnje korake u tom pogledu. Vojvoda od Yorka pristao je povući se iz javnog života i već mu je oduzet niz titula kao i nadzora nad udrugama i na tome će ostati.'