gosti imaju neobičan dress code

Norveška princeza Martha Louise ovog vikenda se udaje za kontroverznog šamana

30.08.2024 u 08:43

Bionic
Reading

U lipnju prošle godine princeza Martha Louise se zaručila za šamana Dureka Verretta, a mladenkini roditelji, kralj Harald i kraljica Sonja dali su svoj blagoslov tako što su na službenom Instagram profilu norveške kraljevske obitelji objavili svoju čestitku. Trodnevno slavlje povodom vjenčanja je počelo, gosti stižu u grad Alesund, u zapadnoj Norveškoj

Par će se vjenčati na privatnom događaju u subotu, u selu Geiranger na zapadnoj obali zemlje, donosi BBC. Obred vjenčanja vodit će u subotu vikarica Margit Lovise Holte. Nakon same ceremonije će uslijediti zabava u norveškom hotelu u kojem postoje spa, unutarnji i vanjski bazeni, noćni klub te muzej starinskih automobila.

Spektakularno slavlje

Očekuje se da će na vjenčanju princeze Marthe-Louise i šamana Dureka Verretta prisustvovati predstavnici europskih kraljevskih obitelji. U pozivnicama su mladenci svoje uzvanike zamolili da se odjenu 'cool i seksi'. Fotografiranje svadbe neće biti dopušteno, ali na vjenčanju bi sve trebala zabavljati grupa Black Eyed Peas. Navodno bi zbog njihovog vjenčanja mogao doći i glazbenik Stevie Wonder.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Podsjećamo, princeza je javnosti otkrila da je u vezi sa šamanom samo mjesec dana nakon tragične smrti njenog bivšeg supruga, norveškog pisca Arija Behna s kojim je u braku bila 16 godina, od 2001. do 2014. i s kojim je dobila kćeri Maud, Emmu i Leu.

Inače, princezin odabranik, koji je prema vlastitom priznanju biseksualan (dok se nisu sreli, izjašnjavao se kao gay), bio je nekoliko puta u američkom zatvoru, a njegova duhovna praksa u međuvremenu postala popularna među holivudskim zvijezdama. Sebe opisuje kao 'šamana 6. generacije' i tvrdi da je uskrsnuo iz mrtvih te da je predvidio napade 11. rujna u SAD-u dvije godine prije nego što su se dogodili.

Princeza je 2022. godine zbog veze sa šamanom odlučila napustiti svoje mjesto radne članice kraljevske obitelji, ponajviše zbog neslaganja njezine obitelji s kontroverznim stavovima njenog budućeg supruga.