GORAN KOČIŠ

Nova zvijezda 'MasterChefa' otkrila što nikada ne oprašta u kuhinji

24.08.2024 u 09:45

Goran Kočiš u novoj sezoni 'MasterChefa'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Luka Dubroja/Nova TV

Bionic
Reading

Sve je spremno za sedmu sezonu MasterChefa koja će uskoro krenuti s emitiranjem na Novoj TV. Ove će sezone u žiriju, uz već uhodanog Stjepana Vukadina, o sudbini kandidata odlučivati dobro poznata imena hrvatske gastronomske scene – stručni chefovi Goran Kočiš i Mario Mihelj

Članovi žirija već su se imali prilike bolje međusobno upoznati na snimanjima, a stiglo je vrijeme da se predstave i gledateljima.

Za Gorana Kočiša pridruživanje MasterChefu predstavlja nešto potpuno drugačije od svega što je dosad u svojoj karijeri radio vezano za kuhinju.

'Jako mi je dinamično i zanimljivo, imamo odlične kandidate i puno različitih jela, mišljenja o hrani i stilova kuhanja, pa je zaista lijepo i novo iskustvo', otkriva Kočiš koji je na audicijama za novu sezonu dobio uvid u smjer razmišljanja novih natjecatelja koji gore od želje da prošire svoje znanje i dobiju priliku učiti od priznatih chefova.

'Očekujem fokus, rad i učenje'

'Na audicijama sam shvatio da se ljestvica, što se tiče samih jela i tehnika kuhanja, popela za nijansu prema gore, što mi je jako drago jer su kandidati počeli malo drugačije razmišljati i imaju širu sliku o hrani, tehnikama i prezentaciji', dodaje Kočiš koji je spreman nesebično dijeliti znanja i iskustva koja je prikupio u svojoj bogatoj karijeri, a od kandidata, priznaje, ima visoka očekivanja: 'Očekujem da uče, budu fokusirani i ustrajni te da guraju prema naprijed i idu prema svom cilju srcem i glavom. Sve ostalo će doći i sve ostalo ćemo im pokazati, ali svaki kandidat je odgovoran za sebe. Očekujem fokus, rad i učenje'.

Goran Kočiš, koji je u gastronomskoj zajednici najbolje poznat kao chef koji je zaslužan za prvu Michellinovu zvjezdicu u kontinentalnoj Hrvatskoj, ističe ambiciju kao bitan faktor u ostvarivanju cilja svakog kandidata i smatra da će pomoću nje svatko dogurati toliko daleko koliko je za to sposoban. No, postoje određene stvari koje nikada ne oprašta u kuhinji, a to su nepoštivanje higijene, kašnjenje, bacanje namirnica i loši međuljudski odnosi.

'Kuharski tim mora biti čvrsti lanac koji je povezan svim karikama', naglašava Kočiš, dodajući da mu je MasterChef donio ne samo potpuno novo iskustvo u karijeri, već i novi nadimak. 'Kako sam došao u MasterChef studio, šminkerica mi je dala nadimak – Gargamel. Bilo nas je dosta na castingu za žiri i nisu nas mogli sve zapamtiti poimence, pa smo dobili nadimke... Sada me zovu Gargamel ili Gargi', objašnjava Kočiš.

MasterChef kuhinja uskoro ponovno otvara svoja vrata, a kako će se novi članovi žirija snaći u novim ulogama te koje će kulinarske talente iznjedriti sedma sezona doznat ćemo uskoro na Novoj TV.