12. rujna

Osvojite ulaznice za popularni Homage Collective u Petom Kupeu

10.09.2024 u 14:26

Bionic
Reading

Vrsni hrvatski glazbenici sviraju pjesme legendarnog Curtisa Mayfielda

Zvali su ga Gentle Genius, ali kako i ne bi, kad se iza tog nadimka krije Curtis Mayfield, jedan od najutjecajnijih glazbenika kad je u pitanju soul i politički osviještena afroamerička glazba.

'Pusherman', 'People Get Ready', 'It's All Right' i 'Move On Up' su među velikim Mayfieldovim hitovima koje možemo nazvati i klasicima soula. Neke od njih izvest će naš Homage Collective koji otvara svoju novu sezonu u četvrtak, 12. rujna.

Curtis Lee Mayfield je legendarni američki pjevač, gitarist i producent koji je karijeru započeo u gospel zboru. Preselivši se na sjevernu stranu Chicaga, u dobi od 14 godina pridružio se vokalnoj skupini The Impressions. Kao tekstopisac, Mayfield je poznat kao jedan od prvih glazbenika koji je u soul glazbu unio društveno osviještene teme.

Nakon što je napustio The Impressions, Mayfield je objavio nekoliko albuma, uključujući soundtrack za blaxploitation film Super Fly 1972. Njime je, dotad posve neuobičajeno, ukazao na probleme manjina kao što su kriminal, siromaštvo i zlouporaba droga.

Djela koje je ostavio iza sebe unatoč njegovom preranom odlasku imaju trajnu snagu, koju uvijek iznova otkriva svaka nova generacija. Inspiriran njegovom ostavštinom je i Homage Collective koji će u svojim novim aranžmanima izvesti najpoznatije Mayfieldove pjesme.

Homage Collective ansambl je vrhunskih domaćih glazbenika, predvođen gitaristom Davorom Doležalom, koji je osvojio publiku svojim reinterpretacijama glazbe poznatih umjetnika. U prethodnim izdanjima izvodili su pjesme Roya Ayersa, Chake Khan, benda Jamiroquai i brazilskih glazbenika te uz sjajne reakcije privukli pozornost glazbenih sladokusaca. Zvukovnu raskoš ovog puta stvara 14-ero glazbenika: Nikola Marjanović, Kristijan Beluhan, Emil Kirbiš / vokali, Robert Vrbančić / bas, Hrvoje Galler / piano, Borna Šercar / perkusije, Davor Doležal / gitara, aranžmani, Antonio Geček / truba, Oliver Ereš / tenor saksofon, Hrvoje Štefanić / trombon, Martina Drakulić, Lara Silvestri / violina, Petar Haluza / viola, Lovro Kovačević / violončelo. Za još bolje raspoloženje ove večeri pobrinut će se Jack svojom odličnom ponudom na šankovima, stageu i backstageu Petog Kupea.

Ulaznice su dostupne putem Entrio sustava: www.entrio.hr/event/homage-collective-plays-curtis-mayfield-20204

event: https://www.facebook.com/events/526520293382214

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za Homage Collective plays Curtis Mayfield (12.09.2024., Peti kupe, Zagreb), a dobitnici su Ksenija Bischof i Tomislav Hendija.