Počinje Destination ULTRA

Otvoreno novo poglavlje festivala ULTRA Europe – festival se vraća u Split 2025.

15.07.2024 u 12:40

Bionic
Reading

Festival ULTRA Europe se tijekom proteklog desetljeća, malim, ali sigurnim koracima, uspinjao prema samom vrhu svjetske festivalske scene. Slijedeći svoju viziju, organizatori su gradili mega uspješnu priču koja je nakon samo deset godina rezultirala globalnom prepoznatljivošću u svijetu elektroničke glazbe.

Nakon tri dana, Park mladeži je zatvorio svoja vrata Ultranautima koji su stigli sa svih krajeva svijeta, a prije polaska na otočku glazbenu avanturu, organizatori su objavili da ULTRA Europe ostaje u Splitu i da nastavlja svoju uspješnu priču i na godinu! U prodaju puštene i prve ulaznice!

Najveće iznenađenje za sve Ultranaute svakako je vijest da festival ULTRA Europe ostaje u svom gradu domaćinu i da će i narednih godina povezivati svjetsku glazbenu scenu i njegove brojne obožavatelje. Potvrđen je datum novog druženja – jedanaesto izdanje festivala održat će se od 11. do 13. srpnja, na splitskom Parku mladeži, a na službenoj stranici festivala puštene su u prodaju i prve ulaznice, u ograničenim količinama. Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 159 eura dok je za VIP potrebno izvodjiti 359 eura.

Posljednju večer festivala, na glavnoj pozornici, obilježili su nastupi Afrojacka, DJ Snakea i Timmyja Trumpeta, a na pozornici RESISTANCE to su bili Miss Monique i Eric Pryzd. Veliku atrakciju priredio je uvijek drugačiji DJ Snake. Njegov dolazak na pozornicu svakako je bio najoriginalniji jer je do nje je stigao ni više ni manje nego najbržim autom na svijetu – hrvatskom Neverom s potpisom Mate Rimca.

Publika je s oduševljenjem pozdravila i nizozemsku zvijezdu Afrojacka koji je jedina DJ zvijezda koja je bila dijelom svakog izdanja festivala ULTRA Europe, točnije svih deset godina. “Uvijek mi je zadovoljstvo biti u Splitu, s mojom ULTRA Europe obitelji. Svake godine atmosfera je sve luđa i energija je zaista nestvarna. Ljeto je vrijeme kada je festivalska sezona na samom vrhuncu, ali ULTRA je za mene uvijek kao šlag na torti“, poručio je Afrojack nakon još jednog senzacionalnog nastupa. Festival od samih početaka prate i Armin van Buuren te Hardwell, a na prvom izdanju festivala nastupio je i nezaboravni Avicii dok je Martina Garrixa upravo ULTRA Europe lansirala na vrh svjetske DJ scene, hitom Animals.

Najviše posjetitelja stiglo je iz Španjolske, SAD-a, Australije, Francuske, Norveške, Njemačke, a među ovogodišnjim rekordnim brojkama je i podatak da je podrška Hrvata ove godine bila najviša u povijesti festivala. Festival ULTRA Europe sa sobom nosi vidljivost i promociju koja značajno podiže globalnu prepoznatljivost Splita i okolnih područja. Kroz sinergiju glazbe, zabave i turizma, ULTRA Europe trajno utiskuje Split i Splitsko-dalmatinsku županiju na kartu najpoželjnijih svjetskih odredišta stoga ne čudi da su posjetitelji na jubilarno izdanje stigli iz dalekih, egzotičnih zemalja poput Tanzanije, Kostarike, Obale Bjelokosti, Namibije, Kenije i Paname.

Jedno od ovogodišnjih iznenađenja bilo je ekskluzivno druženje Ultranauta s njihovim glazbenim idolima. Oni najsretniji dobili su priliku zaviriti iza pozornice, upoznati svoje omiljene izvođače te se fotografirati s njima. Armin van Buuren, Hardwell, Afrojack, Martin Garrix, W&W, Vini Vici, KSHMR, Black Tiger Sex Machine, Maddix, KASABLANCA i Topic izvođači su koji su im, barem na kratko, pokazali kako izgleda ovaj svjetski spektakl iza pozornice.

Posjetitelji su, tijekom tri dana, mogli uživati i u raznim zabavnim zonama, a posebna briga vodila se o hidratizaciji. Osim vodenih punktova, na kojima se mogla besplatno natočiti voda, svećenici iz cijele Hrvatske, okupljeni u udruzi Evangelion, dijelili su vodu posjetiteljima i pružali pomoć u zoni Thirsty. Na festivalu su se dijelile i besplatne, lokalno proizvedene, biorazgradive vlažne maramice kako bi i higijenski uvjeti bili na najvišoj mogućoj razini.

Priča o brendu ULTRA započela je prije više od dva desetljeća u američkom Miamiju pa ne čudi da je jedino europsko izdanje posjetila i Nathalie Rayes, veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj. Obljetničko izdanje posjetila je i Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija, a u Park mladeži stigla su i brojna poznata lica poput Aleksandre Dojčinović, Ivana Pažanina, Bojana Bogdanovića, Joška Čagalja Jole, Albine Grčić, Antonije Dore Pleško, Lucijana Plazibata, Andreje Šušnjare, Helene Janjušević i Anamarije Asanović.

  • +6
U Park mladeži stigla su i brojna poznata lica Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Danas počinje Destination ULTRA koja otvara vrata glazbenoj avanturi na tri čarobna hrvatska otoka: Brač, Hvar i Vis. Za sve one koji žele iskusiti jedinstveni spoj zabave i avanture, ISLAND ESCAPE je savršeno rješenje. Svi Ultranauti moći će se ukrcati na brod u Splitu i zaploviti prema otočkim tulumima, a zatim se sigurno vratiti u Split po završetku događanja. Moguće je i samo kupiti ulaznicu za vožnju brodom koji nudi brojne dodatne zabavne sadržaje, ponudu pića i nezaboravno iskustvo!

Destination ULTRA 2024

15. srpnja – Regatta Party, 585 Clubu, Bol, Brač

16. srpnja – ULTRA Beach, Carpe Diem Beach Club, Pakleni otoci, Hvar

16. srpnja – RESISTANCE Hvar, Carpe Diem Beach Club, Pakleni otoci, Hvar

17. srpnja – RESISTANCE VIS, tvrđava Fort George, Vis

Ponosni partner festivala ULTRA Europe je Hrvatska turistička zajednica koja poziva na istraživanje jedinstvenosti i unikatnosti Hrvatske kao destinacije. Mastercard je ponovno službeni sponzor festivala ULTRA Europe, a posjetiteljima će uz jednostavno, brzo i sigurno plaćanje omogućiti pristup brojnim prednostima korištenja Mastercard kartica.

Sve informacije o festivalu, osim na službenoj stranici www.ultraeurope.com, mogu se pronaći i na Facebook stranici festivala, Twitter profilu, Instagram profilu.