božićno vrijeme

Ovo će biti prvi Božić bez britanske kraljice, a emotivnim govorom Kate Middleton otkrila koliko će joj nedostajati

23.12.2022 u 08:54

Bionic
Reading

Princeza Kate prošle je godine organizirala božićni koncert, a lijepu božićnu tradiciju pripremila je i ove godine. Osim božićnih pjesama i slavljenja Božića, princeza se prisjetila pokojne kraljice koja je jako voljela blagdane pa je koncert bio posvećen kraljici

Britanska princeza Kate Middleton i ove je godine organizirala koncert prigodnih božićnih pjesama u Westminsterskoj palači, a na koncertu je okupila članove kraljevske obitelji, ali i bliske suradnike i prijatelje obitelji. Koncertom se prisjetila i pokojne kraljice Elizabete II, a blagdan koji je posebno voljela pravo je vrijeme za slavljenje vrijednosti do kojih je kraljica posebno držala.

'Ovaj Božić će nam biti prvi bez njezinog pokojnog veličanstva kraljice Elizabete. Njezinom Veličanstvu Božić je bio blizu srca, kao vrijeme koje okuplja ljude i podsjeća nas na važnost vjere, prijateljstva i obitelji te na pokazivanje empatije i suosjećanja', rekla je Kate prisjećajući se prethodnih Božića.

Kate, koja je predvodila službu uz potporu 'The Royal Foundation', posvetila je službu kraljici i svima onima koji nažalost više nisu s nama. Detalj koji je podsjetio na kraljicu je dekoracija božićnog drvca u opatiji koje je bilo ukrašeno malenim medvjedićima Paddington koji su podsjetili na poznati crtež.

Kate je bila vezana za baku svog supruga te su obavljajući kraljevske obaveze provodile puno vremena zajedno, a njezin odlazak ostavio je bolan trag u srcu britanske princeze.

'Dakle, iako će Božić ove godine izgledati sasvim drugačije, još uvijek se možemo prisjetiti zajedničkih sjećanja i tradicije. Odvojite vrijeme da usporite i proslavite s obitelji i prijateljima sve predivne stvari koje Božić čine tako posebnim', zaključila je Kate Middleton svoj božićni govor.

  • +7
Kate Middleton i princ William s djecom Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / The Mega Agency / Profimedia

Svečani božićni koncert je održan 15. prosinca, samo nekoliko sati nakon što su Harry i Meghan objavili posljednju epizodu dokumentarca.

Koncert je ugostio brojne članove proširene kraljevske obitelji, uključujući princa od Walesa i njihovu djecu princa Georgea i princezu Charlotte, te kralja i kraljicu. Među izvođačima su bili zbor Westminster Abbey, pjevač Craig David i Alfie Boe i Melanie C koji su otpjevali duet, dok su William i dama Kristin Scott Thomas održali čitanja.