DINO U MASTERCHEFU:

'Ovo je užas koji ne bih ni u zatvoru poslužio'

06.11.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Kako se kandidati Masterchefa snalaze u Tjednu timskog rada, najlakše je sažeti u nekoliko komentara – 'ovo je užas koji ne bih ni u kantini u zatvoru poslužio' i 'tko u sedmom tjednu ne zna tući šlag, taj ne zna'

Marko Raić se nada dobrom tjednu i dat će sve od sebe. Okusi djetinjstva mu, kako kaže, nisu ostavili neki dobar okus.

'To što nas je manje i kriteriji su veći. Mislim da nas žiri neće štediti', rekla je Ivana.

U Kutiji iznenađenja našle su se sljedeće namirnice: janjeći rack, gljive crne trubače, krumpir, ružmarin, mlada mrkva, crne masline, cherry rajčice, ljutika, jaja, vrhnje za šlag, rabarbara, vanilija, bijelo vino, listići badema, maline, griz i limun. U prošlom tjednu okusa djetinjstva najviše se istaknula Kike, a kandidati su naučili kako se okusi djetinjstva mogu interpretirati na suvremene načine. Radovan je istaknuo kako je bitno da brane stav svog jela, a ne stav žirija.

Parovi koji će sljedećih sedam dana surađivati su Časlav i Stanko, Marko Matei i Ivana, Nikola i Marko Palfi, Kike i Petra Gerić, Ines i Marko Raić te Petra Plantak i Hrvoje. Dino je kandidatima objasnio da gljive crne trube ne tretira kao gljive već kao povrće.

Opcija slanja na galeriju nije isključena, no ako jedan partner pogriješi cijeli par ide na galeriju. Za kuhanje su kandidati imali sat vremena.

Marko Raić je radio u paru s Ines. On je bio zadužen za mesni dio dok je Ines radila slatku varijantu, no imali su problema s vrhnjem za šlag koje se nije dalo napraviti. Ines nedostaje Marina jer bi s njom, kako kaže, sigurno bolje funkcionirala u timu.

Hrvoje je radio u paru s Petrom Plantak te su njih dvoje umjesto dva, na kraju imali samo jedno jelo. Iako su zajedno sudjelovali u receptu, kolač bio Hrvojeva odgovornost što je i sam priznao.

'Kolač nam nije uspio danas, nadjev je bio sirov. Nismo ga htjeli niti servirati', kazao je Hrvoje.

Časlav i Stanko
pripremili su juhu koja se nikako nije svidjela članu žirija Dini koji je komentirao: 'Ovo je užas, ja to ne bih u kantini u zatvoru poslužio.'

Nikola je radio sa svojim cimerom iz Međimurja Markom Palfijem. Odlučili su raditi rustikalniju varijantu janjetine i noviju verziju restanog krumpira za što je, budući da ima više iskustva s mesom, bio zadužen Palfi.

Nikola je radio osvježavajući desert. Prvi put se susreo s rabarbarom te je prvi put radio prhko tijesto. Za rabarbaru je znao da je kisela pa mu je palo na pamet da od nje naprave kompot.


Dino je rekao da je čuo da su neki kandidati imali problema sa tučenim vrhnjem nakon čega je demonstrirao kako se to radi.

'Tko nije uspio tući šlag, taj ne zna! To nije moj problem i nemojte mi žugati zbog toga', rekao je Dino.

Slano jelo Marka Mateija i Ivane izazvalo je negodovanje žirija baš kao i slano jelo Marka Palfija i Nikole. Za Palfija i Nikolu stvar je spasio desert koji je bio na tragu nečeg ukusnog.

'Ovo ti je čudno i zato je intrigantno, ali jako fino nije. To nakon drugog zalogaja baciš', komentirao je Radovan jelo Marka Raića i Ines

'Petra kod tebe na tavici često vidim nešto što mi se sviđa, a kad mi dođe na tanjur - zažalim', rekao je Dino Petri Gerić koja je radila u timu s Kikom.

'Ovo je užas, ja to ne bih u kantini u zatvoru poslužio!', komentirao je Dino juhu koju su Časlav i Stanko uz janjetinu i desert napravili.

Dino je bio razočaran današnjim izazovom, te primijetio kako svaki put kad natjecatelji dobiju bolje namirnice, oni lošije kuhaju. kazao je. Tri para su bila bolja od ostala tri para. Radovan je pohvalio Hrvoja jer je 'poštedio' žiri svog neuspjelog jela.

Žiri je kao najmanje loše jelo proglasio ono Marka Palfija i Nikole nakon čega su im ostali kandidati zapljeskali. Mate je bio ljut zbog pljeska, te je istaknuo kako im očito nije jasno što znači najmanje loše.

'Valjda su drugi imali više grešaka', komentirao je pobjedu svog malog tima Marko Palfi. Potpuno je iznenađen pobjedom jer je svjestan da nisu napravili super jela. Ne misli da Dino pretjeruje u svojim komentarima već da je čast imati pokraj sebe čovjeka koji kuhanje shvaća toliko ozbiljno.

'Nisam očekivala da će Nikola biti bolji od Palfija u timu, ali drago mi je da su 'Črne mambe najbolje'', rekla je Ivana