KLUB OD MILIJUN DOLARA

Ovo su glumci koji po samo jednoj epizodi popularnih serija zarađuju iznose od kojih će vam se zavrtjeti u glavi

20.12.2019 u 06:26

Bionic
Reading

Ono što su nekada bili filmski kino hitovi danas su serije na najpopularnijim streaming servisima. Iznosi koje nude najpopularnijim glumcima današnjice penju se u neslućene visine, a sve samo kako bi bili bolji od konkurencije. U konačnici i ne čudi to što je sve više holivudskih glumaca počelo odbijati filmske scenarije te prihvaćati isključivo ponude za hit serije

Sve je veća brojka slavnih glumaca koji traže, a u konačnici i dobivaju, iznose koji se penju i preko milijun dolara za samo jednu epizodu neke od popularnih serija. Mnogobrojnim streaming servisima to očito ne predstavlja nikakav problem - zahtjeve ispunjavaju pod svaku cijenu, samo kako bi dobili više gledatelja i potukli konkurenciju.

Evo tko je sve prešao čarobnu brojku od milijun dolara

  • Ellen DeGeneres: 20-25 milijuna za stand-up komediju (Netflix) 
  • Harrison Ford: 1,2 milijuna za 'The Staircase', Annapurna
  • Reese Witherspoon: 1,1 milijun za 'Little Fires Everywhere' (Hulu) i milijun za 'The Morning Show' (Apple TV)
  • Kerry Washington: 1,1 milijun za 'Little Fires Everywhere' (Hulu)  
  • Steve Carrell: milijun za 'Space Force' (Netflix) i 700.000 za 'The Morning Show' (Apple TV) 
  • Jennifer Aniston: milijun za 'The Morning Show' (Apple TV)
  • Nicole Kidman: milijun za 'Nine Perfect Strangers' (Hulu) 
  • Jeff Bridges: milijun za 'The Old Man' (Hulu) 
  • Will Forte: milijun za 'Flipped' (Quibi)
  • Kaitlin Olson: milijun za 'Flipped' (Quibi)
  • Don Cheadle: milijun za 'Don't Look Deeper' (Quibi)  

Kako je objavio časopis Variety, neki od najplaćenijih glumaca današnjice odustali su od snimanja visokobudžetnih holivudskih filmova i prihvaćaju samo uloge u serijama te zarađuju više nego ikada. Cijene se toliko penju da je čarobna brojka od milijun dolara već prijeđena, a nju, barem za sada, ostvarilo je tek njih desetak. Dobro upućeni tvrde kako je samo pitanje vremena kada će ta brojka prijeći i onu od dva milijuna dolara. No za sada u svijetu televizijskih serija to izgleda ovako:

Apple TV plaća Reese Witherspoon i Jennifer Aniston milijun dolara po epizodi 'The Morning Showa', a 1,1 milijun dolara po epizodi Reese dobiva, s Kerry Washington, i za seriju 'Little Fires Everywehere' u svojoj produkciji Hulu.

Harrison Ford imat će svoj televizijski debi u seriji 'The Staircase', a iako još uvijek nije poznato kada će se ona prikazivati, poznato je to da je holivudski glumac za svoj angažman tražio 1,2 milijuna dolara po epizodi.

ŠTO GLEDATI

Ponuda streaming servisa u prosincu je dosta slaba, ali na nekoliko filmova i serija vrijedi obratiti pažnju

Pogledaj galeriju

Steve Carrell zarađuje milijun dolara po epizodi Netflixove komedije 'Space Force', a kada se na to pridoda 700 tisuća dolara po epizodi 'The Morning Showa', zarada je poprilična.

Hulu za 'The Old Mana' plaća Jeffu Bridgesu milijun dolara, a iste iznose dobivaju i Nicole Kidman, Will Forte, Kaitlin Olson i Don Cheadle.