OTKRILI SUDSKI SPISI

Ovo su posljednje riječi Matthewa Perryja prije smrtonosne injekcije ketamina

17.08.2024 u 09:56

Bionic
Reading

Dugogodišnji asistent slavnog glumca Matthewa Perryja, zvijezde 'Prijatelja', dao je glumcu dozu ketamina koja je bila smrtonosna

Posljednje riječi Matthewa Perryja prije smrtonosne injekcije ketamina otkrivene su u sudskim dokumentima.

Dugogodišnji glumčev asistent bio je ta so koji je dao dozu ketamina koja ga je ubila.

Perry je, kako prenosi Page Six, zamolio svog dugogodišnjeg pomoćnika da tri puta primijeni ketamin na dan njegove smrti - a njegove posljednje riječi pokazale su koliko se oslanjao na lijek.

Prema sudskim dokumentima koje je NBC News dobio, Perry je zamolio svog dugogodišnjeg pomoćnika Kennetha Iwamasu da ga 'napuca velikom' - što znači još jednom dozom disocijativnog anestetika - malo prije nego što je pronađen licem prema dolje i bez reakcije u svojoj hidromasažnoj kadi na 28. listopada 2023.

  • +4
Matthew Perry Izvor: EPA / Autor: Olaf Kraak

Informacije su prikupljene nakon što su Iwamasa i još četvero optuženi u vezi s glumčevom smrću u četvrtak 15. kolovoza.

Dugogodišnja borba s ovisnosti

Prema sudskim dokumentima, Perry, koji je umro u dobi od 54 godine, tražio je od Iwamase da mu primi prvu dozu ketamina u 8:30 ujutro 28. listopada. Drugu dozu primio je oko četiri sata kasnije dok je gledao film u svojojh 5,2 milijuna dolara vrijednoj vili u Los Angelesu.

Zatim je zamolio Iwamasu da mu da treću dozu i da mu pripremi jacuzzi. Nakon što je poslušao svog šefa, Iwamasa je napustio Perryjev dom obaviti svoje poslove. No kad se vratio zatekao ga je mrtvog.

tihi oproštaj

Cvijeće, crteži i ostali darovi: Dirljiv prizor ispred kuće Matthewa Perryja

Pogledaj galeriju

Omiljena zvijezda serije 'Prijatelji' ranije je govorio o korištenju ketamina za liječenje depresije, ali u mjesecu koji je prethodio njegovoj smrti, zlorabio je lijek. Prema Iwamasinoj nagodbi o priznanju krivnje, on je Perryju davao ketamin - koji se medicinski koristi za anesteziju kako bi pomogao pacijentima da se oslobode svoje boli - oko mjesec dana.

Tužitelji kažu da je dr. Salvador Plasencia (42) naučio Iwamasu kako primijeniti lijek nakon susreta s Perryjem krajem rujna 2023. On je navodno opskrbio glumca tekućim ketaminom i pastilama.

Iako je liječnik Perryja rutinski liječio ketaminom (njegova posljednja službena doza primila je dva tjedna prije njegove smrti), uputio je svog pomoćnika da nastavi kupovati lijek od Plasencije i kasnije Erika Fleminga, a sad su obojica optuženi. Nadalje, Plascencia se navodno urotio s dr. Markom Chavezom (54) kako bi Perryju nabavio više ketamina i brzo zaradio od njega.

Ovisan o kateminu

Tužitelji su tvrdili da je Plasencia iskoristio Perryja za novčanu dobit. Perry je navodno potrošio više od 55.000 dolara na ketamin u tjednima prije smrti. 'Pitam se koliko će ovaj glupan platiti', navodno je poslao Chavezu poruku.

Vjeruje se da je Perry platio dvojcu 55.000 dolara u gotovini za ketamin u tjednima prije smrti.

Plasencia je bio potpuno svjestan Perryjeva problematičnog odnosa s anestetikom. Nekoliko dana prije smrti, navodno je rekao drugoj osobi da glumac 'izmiče kontroli zbog svoje ovisnosti'.

Perry je preminuo 28. listopada 2023. zbog 'akutnih učinaka' ketamina. Kako se pisalo, njegov pomoćnik pronašao ga je licem prema dolje u hidromasažnoj kadi njegovog doma. Također je svjedočio kako mu se tijelo 'zaledilo i krvni tlak skočio' 12. listopada kada je davao ketamin glumcu - potpuno svjestan da je upravo primio dozu od svog službenog liječnika.

Perry se borio sa zlouporabom droga cijeli svoj život i govorio je iskreno o svojoj upotrebi ketamina u memoarima iz 2022., 'Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir'.

Opisao je da je lijek 'ispisan' posvuda po njemu i potvrdio da mu je pomogao da se 'odvoji' od života. Također je rekao da se zbog toga osjeća kao da 'umire'.

Tad je rekao i: 'Uzimanje K-a je poput udarca u glavu golemom sretnom lopatom. Ali mamurluk je bio težak i prevagnuo je lopatu'.