4. listopada

Partibrejkers izabrali predgrupu: u Tvornicu kulture stižu i Mladi Zumbuli

16.09.2024 u 13:56

Bionic
Reading

Petak, 4. listopada 2024. // Zagreb, Tvornica kulture

Partibrejkers su odabrali predgrupu za koncert u Tvornici kulture: za vruću će večer rokenrol kaosa zagrebačku publiku zagrijati Mladi Zumbuli! Kultni beogradski rokeri i zagrebački Zumbuli u Šubićevu stižu u petak, 4. listopada 2024. godine.

Mladi Zumbuli - Srećko Izvor: Društvene mreže

Mladi Zumbuli formirani su 2022. godine kada su Janko Lukačević (vokal i bas), Marko Prentović (gitara) i Petar Koružnjak (bubnjevi) odlučili napastovati bubnjiće puka osuđenog na njihovu glazbu. Svoj su debitantski album ‘Srećko’ mladi punkeri objavili početkom 2024. godine, a osim što su uspoređivani s nekim od ponajboljih regionalnih punk bendova poput KUD Idijota, Hladnog piva, Atheist Rapa ili Mašinka, album je zaradio vrlo pozitivne recenzije. Kao prvo, Janko Lukačević ima odličan i snažan glas i razgovijetno pjeva. Kao drugo, 11 pjesama na ‘Srećku’, njihovu prvom albumu, zvuče kao da su barem 20 godina na sceni. Očito su učili su od najboljih s hrvatske, regionalne i svjetske scene i položili s peticom, napisao je Dubravko Jagatić u recenziji za Nacional. Produkciju te miks i master albuma potpisuje Filip Sertić (Studio Depth), dok glazbu i tekst potpisuju Zumbuli. Furiozni će se trio pridružiti velikim Partibrejkersima na jesenskom koncertu u Tvornicu kulture i ‘Susjedovom rakijom’ i receptom za ‘Bolonjez’ zagrijati publiku.

Partibrejkers - Hipnotisana gomila / Tri boje zvuka Izvor: Društvene mreže

Partibrejkers već gotovo 42 godine pruža i s njom dijeli nadrealno iskustvo. Osnovani 1982. godine, svoj su prvi koncert u Zagrebu održali već godinu dana kasnije, a prvo su eponimsko studijsko izdanje objavili 1985. godine. Svojim su britkim stihovima, prljavim zvukom, moćnim gitarskim riffovima i tutnjavom bubnjeva publiku osvojili već prvim albumom. Pjesme poput ‘Hej Ti, Dole U Mraku’, ‘Stoj, Džoni’ i ‘Ti Moraš Biti Moja (Sad)’ i danas su neka od najvećih rock ostvarenja. Brejkersi su tri godine kasnije objavili i ‘Partibrejkers II’, a već je sljedeće godine uslijedio i ‘Partibrejkers III’. Nezaustavljivi i kreativni, ‘Razuzdani i ludi’, pažljivo su detektirali duh, stanje i probleme jednog vremena, sastavljajući svoja zapažanja i razmišljanja u inteligentne i neponovljive stihove.

Partibrejkers - Hoću da znam / Tri boje zvuka Izvor: Društvene mreže

Brejkersi su bend koji je odgojio i inspirirao generacije te utabao put čitavom žanru. Talentirani, inspirativni i iznad svega slobodni, stvorili su jednu od najmoćnijih i najpoznatijih diskografija na ovim prostorima, a ove jeseni dolaze u Tvornicu kulture kako bi ponovno pokazali ljubav zagrebačkoj publici.

Ulaznice po cijeni od 20 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima Entrija ili online na Entrio.hr. Ako ih ostane, na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 22 eura.