'spare'

'Party princ' postat će najprodavaniji autor: Sve što znamo o memoarima princa Harryja od kojih strepi kraljevska obitelj

02.11.2022 u 09:46

Bionic
Reading

Memoari princa Harryja među najiščekivanijim je knjigama godine. Otkrit će tajne kraljevske obitelji, a time najvjerojatnije izazvati burne reakcije obitelji, ali i javnosti. Memoari još nisu izašli, ali velika očekivanja natjerala su mnoge da naprave prednarudžbu te se knjiga nalazi na samom vrhu ljestvice onih koje se željno čekaju

Već je i sama najava memoara princa Harryja potresla je svijet otkako je objavljena naslovnica knjige. Sam naslov 'Spare' (višak) otkriva da će intima princa biti otkrivena sa svim obiteljskim odnosima koji su potresli njegov život. Knjiga prati njegova sjećanja od djetinjstva do danas te mnogi nagađaju da će otkriti djela članova obitelji zbog kojih bi javnost mogla posve promijeniti mišljenje o kraljevskoj obitelji.

Knjiga će se usredotočiti na njegovo izuzetno dirljivo osobno putovanje od traume do iscjeljenja, ali i podijeliti pojedinosti o susretu s budućom suprugom Meghan Markle. Taj susret bio je presudan za Harryjev život te je njihov odnos od prvog dana pod medijskim povećalom.

Na 416 stranica Harry se dotaknuo i osjećaja da je obiteljski višak. 'Nasljednik i rezervni' ili 'rezervni nasljedniku' uobičajen je način označavanja monarha i njihovog brata, odnosno princa Williama i princa Harryja.

  • +11
William i Harry Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Knjiga će biti dostupna od 10. siječnja sljedeće godine u tri formata: s tvrdim koricama, kao e-book i audioknjiga. S obzirom da su prednarudžbe već krenule, ni ne čudi činjenica da je zanimanje za knjigom ogromno te da je već zasjela na vrh ljestvice najtraženijih.

Ljubiteljima audioknjiga posebno će uzbudljivo biti slušati knjigu jer je narator upravo princ Harry. Fascinantno će biti čuti kako autor detaljno govori o svom životu. Posebno emotivan bit će dio koji priča priču o gubitku majke i odrastanju bez nje, ali i o osjećajima koje je proživljavao dok se osjećao viškom.

Kao i uvijek, princ Harry odvojit će znatan iznos za dobrotvorne svrhe. Želi podržati britanske dobrotvorne organizacije pa je već donirao 1.500.000 dolara organizaciji koja podupire djecu i mlade u Lesotu i Bocvani u borbi protiv AIDS-a, a donirat će i novac organizaciji WellChild, čiji je pokrovitelj već 15 godina.