odlazak legende

Prisjetili smo se razgovora s Donaldom Sutherlandom, pričao nam je što je doživio u Hrvatskoj

21.06.2024 u 09:30

Bionic
Reading

U 89. godini preminuo je jedan od najpoznatijih glumaca svih vremena Donald Sutherland. Legendarni glumac je 2015. godine u Lijepoj našoj snimao seriju 'Granice zločina', a desetljećima prije toga i film 'Zlato za odvažne' kada je doživio kliničku smrt

Donald Sutherland je 2015. godine na Kvarneru snimao 'Granice zločina' gdje je glumio uz Gorana VIšnjića. Društvo u Hrvatskoj pravio mu je i njegov psić s kojim je, rekao nam je za vrijeme susreta s njim u rovinjskom hotelu, bio jako povezan.

Godinama prije toga, kada je u Hrvatskoj, točnije u Vižinadi 1970. godine, snimao američku ratnu komediju 'Zlato za odvažne' ('Kelly's Heroes').

'Tada sam skoro umro. Razbolio sam se i pao u komu te iskusio kliničku smrt na pet sekundi. Bilo je to neobično iskustvo jer sam u jednom trenutku vidio svjetlo na kraju tunela i osjetio sam kako se krećem prema njemu. Pogledao sam dolje i gledao svoje beživotno tijelo. No nisam htio otići, nisam želio umrijeti. Producenti su mojoj supruzi poslali telegram s porukom da ne dolazi u posjet jer mi nema spasa i da će moje tijelo brodom poslati kući. Bio sam u bolnici šest tjedana, a nakon toga sam nastavio snimati', prisjetio se glumac za tportal.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Otkrio nam je kako mu je snimanje s takvom ozljedom bilo i fizički, ali i psihički vrlo teško. Pričao nam je i o svojoj djeci. Tijekom snimanja je s Goranom Višnjićem posjetio i Vižinadu, a bio je i u Umagu. 'Hotel u kojem smo snimali 'Zlato za odvažne' bio je zatvoren, a u vrijeme Jugoslavije i Tita bio je jedini u kojem se moglo kockati i piti alkohol. Ništa drugo ne prepoznajem osim hotela jer se sve ostalo ondje promijenilo', priznao je.

  • +11
Donald Sutherland Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pričao nam je i o svojoj djeci. Sva su se okušala u glumi, no samo je najstariji Kiefer ostvario karijeru poput oca.

'Želim znati sve o životima svoje djece, ali su oni već odrasli i ne daju mi da ih previše pratim. Zato uživam na zajedničkim ručkovima, na kojima se ispričamo sve do najsitnijeg detalja o novostima i aktualnostima. Jako mi je važna tradicija obiteljskog zajedništva', otkrio nam je glumac.

MOŽDA NISTE PRIMiJETILI

Jeste li znali da su ove zvijezde u filmovima i serijama glumile sa svojom djecom?

Pogledaj galeriju
sve osim nogometa

Učitavanje...