Boogaloo

Svemirko predstavlja novi singl ‘Po tijelu’!

27.09.2024 u 11:46

Bionic
Reading

Uživo u Boogaloou 18. listopada

Svemirko, jedno od omiljenih imena regionalne glazbene scene, bend čiji su koncerti senzacija sama za sebe, najavljuje novi album singlom ‘Po tijelu', čiji spot je danas predstavljen. Nova glazba će se uskoro moći čuti i uživo, i to 18. listopada u zagrebačkom klubu Boogaloo.

Svemirko - Po tijelu Izvor: Društvene mreže

‘Nova stvar je debitantsko izdanje za Universal Music i ujedno najava za nove materijale i novi album koji bi trebao izaći iduće godine’, najavio je Marko Vuković, koji stoji iza ovog fenomenalnog projekta. ‘Uglavnom, radi se o dosta nabrijanoj elektronskoj stvari koja je naravno izvedena i inspirirana retro-pop shemom. Nastala je kao reakcija na jednu dosta ludu noć i dosta žedno jutro’, opisuju inspiraciju, ali atmosferu koja je dodatno dočarana pratećim videom.

‘Radi se o jednom self-made uratku, dosta psihodeličnom i interesantnom. Mislim da ide super uz samu pjesmu i da to sve skupa djeluje kao jedno dosta okej audio-vizualno iskustvo. Uglavnom, bacite uho, grlo, nos, oko na stvar i javite dojmove!’.

Podsjetimo, novom pjesmom i suradnjom s Universal Music Hrvatska Svemirko započinje novu eru, što je prilikom potpisivanja glazbenik Marko Vuković sjajno sažeo riječima: ‘Universal je bio jedini logičan izbor jer su mi ponudili ugovor za teritorij svijeta - i svemira. Skupa lansiramo moje novo glazbeno poglavlje!’.

Nova glazba, koja se može uloviti na svim streaming platformama, uvod je i u nove koncertne aktivnosti koje grupa Svemirko započinje koncertom u Zagrebu! U klub Boogaloo stižu u subotu 18. listopada, na - nakon rasprodane Tvornice 2021. godine - prvi samostalni zagrebački koncert nakon tri godine! Na koncertu će publiku provesti kroz svoju glazbenu biografiju, a možda premijerno predstaviti i nešto glazbe s nadolazećeg albuma.

Svemirko je pop sastav. Iako sama glazba možda i nije pop u klasičnom smislu te definicije, Svemirko je svakako onaj bend koji postavlja trendove te koji pomiče ili štoviše uklanja granice. Svemirko je danas jedna među najtraženijih koncertnim senzacijama u regiji, dok ključna osoba, glavni i kreativan um benda Marko Vuković, ne prestaje isporučivati obećano i neočekivano. Podsjetimo, ranije objavljeni albumi, retrogradnim redoslijedom ‘Skalamerija' iz 2020., ‘Tunguzija' iz 2018. te ‘Vanilija' iz 2017. godine čine Svemirkovu ‘-ija” trilogiju epskih proporcija, a sam Vuković nastavlja skladati i pisati nove pjesme i materijale potpuno novog, no istovremeno njemu prepoznatljivog karaktera. Vuković zasigurno vješto i spretno stvara profinjenu glazbu koja pogađa baš tamo gdje treba, dok kao bend i izvođač, Svemirko pak donosi novitete u svom nastupu uživo te nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Pokret je utkan u srž Svemirkovog stvaralaštva, a melodije i ritmovi niti su kojima će vas zauzdati te potaknuti na ples – htjeli vi to ili ne.

Ulaznice za koncert u zagrebačkom klubu Boogaloo su dostupne u pretprodaji po cijeni od 15 eura i mogu se kupiti online preko CoreEvents sustava.