pop bend

Svemirko živa muzika u Boogaloou 18. listopada

04.09.2024 u 14:58

Bionic
Reading

Grupa Svemirko stiže u klub Boogaloo u subotu 18. listopada na prvi samostalni zagrebački koncert nakon tri godine

Bend se proteklu godinu u Zagrebu imao kraće festivalske setove, ali dugačak samostalan nastup u gradu nije odsvirao od rasprodane Tvornice u listopadu 2021. godine. Koncert u Boogaloou proći će kroz kompletnu Svemirko biografiju, ali i moguće predstaviti novu glazbu. Bit će to ujedno i početak nadolazećih koncertnih aktivnosti benda usmjerenih prema cijeloj regiji.

Svemirko - Možda nisam dobar Izvor: Društvene mreže

Svemirko je pop bend. Iako njegova muzika možda i nije pop u klasičnom smislu te definicije, on je svakako onaj koji postavlja trendove te koji pomiče ili štoviše uklanja granice. Svemirko je danas lako moguće najtraženija koncertna senzacija na području zemalja koje nastanjuju Južni Slaveni, dok ključna osoba, glavni i kreativan um benda Marko Vuković, ne prestaje isporučivati obećano i neočekivano.

Svemirko - Slučajna cesta Izvor: Društvene mreže

Tri objavljena albuma, retrogradnim redoslijedom ‘Skalamerija' iz 2020., ‘Tunguzija' iz 2018. te ‘Vanilija' iz 2017. godine čine Svemirkovu ‘-ija' trilogiju epskih proporcija, a sam Vuković nastavlja skladati i pisati nove pjesme i materijale potpuno novog, no istovremeno njemu prepoznatnljivog karaktera. Dio toga otkriveno je duetom ‘Nosi me na duši' koji potpisuje s Peki Peleom, a suprotno ‘nevješto napravljenom predmetu, spravi ili građevini' čime opisuje svoj prethodni album, Vuković zasigurno vješto i spretno stvara profinjenu muziku koja pogađa baš tamo gdje treba.Kao bend i izvođač, Svemirko pak donosi novitete u svom nastupu uživo, a sigurno je jedino to da neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Pokret je utkan u srž Svemirkove muzike, a melodije i ritmovi niti su kojima će vas zauzdati te potaknuti na ples – htjeli vi to ili ne.

Svemirko - Žena od vanilije Izvor: Društvene mreže

Sva izdanja Svemirka mogu se kupiti i slušati na Bandcamp profilu benda, kao i na svim vodećim streaming servisima.

Ulaznice za Boogaloo su dostupne u pretprodaji po cijeni od 15 eura i mogu se kupiti online preko CoreEvents sustava.