Meghan prikazana kao spasiteljica

Tko je prošao najgore? Princ Harry u memoarima nije štedio Williama, Camillu je opisao kao opasnu, a 'porciju' je dobila i Kate

12.01.2023 u 21:10

Bionic
Reading

Princ Harry u svojim je memoarima iznio niz povjerljivih razgovora i tajni zbog kojih je trajno narušio odnose s kraljevskom obitelji. Jedini koji je opisan sa simpatijama njegov je otac, kralj Charles

Memoari princa Harry podignuli su veliku prašinu u svijetu kraljevske obitelji. Uoči njihove objave, šuškalo se kako će u njima najgore proći princ William, a kralj Charles navodno je preventivno prijetio Harryju isključenjem iz obitelji ako će išta loše pisati o Camilli.

Sada kada su memoari i službeno u prodaji, sve je izašlo na vidjelo!

Kralj Charles

  • +2
kralj charles Izvor: Profimedia / Autor: Andrew Milligan / AFP / Profimedia

Kralj Charles najbolje je prošao od svih članova kraljevske obitelji. Princ nije iznosio nikakve dramatične tajne o ocu, već je pisao isključivo o općepoznatim događajima i to s osjetnom dozom simpatija.

Harry je kralja opisao kao senzitivnog muškarca koji je oduvijek bio zaljubljen u svoje knjige, ali nije znao kako se emocionalno povezati s njime nakon smrti Dijane.

Camilla, kraljeva supruga

Kraljeva supruga Camilla prikazana je u vidno kontradiktornim tonovima.

S jedne strane, Harry je karakterizira kao 'opasnu', a s druge hvali njen pozitivan utjecaj na Charlesa.

Princ Harry piše kako je oduvijek voljela spletkariti s medijima kako bi 'ispeglala' svoju reputaciju, zbog čega je bila iznimno opasna i nepredvidljiva.

No, napominje i kako je donijela veliku sreću i mir njegovom ocu te hvali njen rad sa žrtvama obiteljskog nasilja.

Ostaje za vidjeti hoće li kralj Charles imati strpljenja i razumijevanja za Harryjeve oštre riječi upućene spram njegove supruge te u kojoj će mjeri ovaj odlomak narušiti odnose koji su već sada na krhkim nogama.

William, princ od Walesa

  • +7
Kate Middleton i princ William s djecom Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / The Mega Agency / Profimedia

Princ William bez sumnje je najgore prošao u memoarima, a slika složnosti koju su braća u prošlosti odavala u javnosti sada je bespovratno narušena.

Harry je o bratu pisao s ogorčenjem, ljutnjom i frustracijom, ne štedeći na oštrim optužbama poput onih da je uvijek bio u njegovoj sjeni te da je smisao njegovog života da bude potencijalni donor organa za budućeg kralja.

Britanska javnost ostala je šokirana ovakvim navodima, a princ William odbio je dati komentar o bratovim optužbama. Barem zasad.

Kate Middleton, princeza od Walesa

  • +16
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Kevin Gee / INSTAR Images / Profimedia

Iako je oduvijek tvrdio kako mu se ne sviđa medijsko forsiranje rivaliteta između Kate i Meghan, princ Harry o šogorici piše kao direktnoj suprotnosti svoje supruge.

Meghan je prikazana kao otvorena i pristupačna, dok o Kate govori kao o uštogljenoj i formalnoj. Izdvojio je detalje iz privatnog života koji princeza od Walesa vrlo uspješno skriva od javnosti, uključujući i anegdote s njenom djecom.

O Kate smo saznali da nikad nije voljela zagrljaje ili dijeljenje ruža za usne te, ono što je posebno dramatično opisano, plakala je kada je vidjela haljinu za djeveruše koju je trebala odijenuti na vjenčanje Harryja i Meghan.

Kao i William, odbila je dati bilo kakav komentar na memoare rekavši tek da će za nju govoriti njena buduća djela u javnosti.

Meghan, vojvotkinja od Sussexa

  • +10
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iako se očekivalo kako će veći dio memoara zauzeti njegova ljubavna priča s Meghan Markle, princ Harry više se orijentirao na život prije nje.

Ipak, jasno je dao do znanja da je njen ulazak u njegov život promijenio sve te da čak niti pisanje memoara ne bi bilo moguće bez njene 'logističke, fizičke, emocionalne i duhovne podrške'.

Prikazana je kao Harryjeva spasiteljica uz koju je pronašao slobodu i vječnu sreću.

Harry, vojvoda od Sussexa

  • +9
Princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: CBS / Ferrari / Profimedia

Princ Harry priznao je kako je pisanje memoara za njega bilo bolno i katarzično iskustvo.

Očekivalo se da će iznijeti puno novih detalja koje nismo znali o kraljevskoj obitelji, ali mnogi su ostali šokirani koliko je precizno i slikovito pisao o povjerljivim razgovorima sa svojim najbližima.

Harry je priznao kako 'već neko vrijeme' nije razgovarao ni s ocem, ni s bratom, a sve upućuje na to kako je objavom ovih memoara trajno narušio povjerenje i status koji je imao unutar obitelji.