SVIMA DOSTUPNO

U Cannesu je sve krenulo nizbrdo: Umjesto holivudskih faca crvenim tepihom šetali influenceri

29.05.2024 u 12:38

Bionic
Reading

Iako je riječ o vjerojatno najpoznatijem filmskom festivalu na Mediteranu, gdje je pojavljivanje uistinu stvar prestiža, ove godine ništa nije išlo po planu. Ne samo da su imali djelatnicu osiguranja koja je sabotirala slavne zvijezde već su i holivudski glumci ostali bez pozivnica za premijere, a sve zbog zvijezda raznih reality showova i mnogobrojnih influencera

Prema pisanju pojedinih svjetskih medija, filmski festival u Cannesu pao je na svoje najniže grane. Umjesto da i dalje promovira glamur i okuplja najpoznatija imena filmske industrije, organizatori su pozivnice odlučili poslati na adrese reality zvijezda i influncera koje su te pozive jedva dočekali i, naravno, odmah objeručke prihvatili.

‘Cannes je postao pravi cirkus’, rekao je jedan filmski insajder koji je boravio u tamošnjem hotelu Marriott, dijeleći hotelske hodnike sa zvijezdama poput Kevina Costnera i Zoe Saldane, koji su tamo odsjeli na ovogodišnjem 77. filmskom festivalu u Cannesu.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

’S jedne strane stoji zvijezda Love Islanda, s druge neka druga. Ne kažem da takve osobe nisu dobrodošle u Cannes, no time je filmski festival izgubio tu holivudsku privlačnost. Gdje god se okrenete vidjet ćete nekog influencera kako se fotografira za društvene mreže. Ništa više nije ekskluzivno u Cannesu, besplatno je za sve.’

Ovaj filmski festival nekoć je bio svjetski poznat po pažljivo odabranom programu filmova i tamo su se zapravo stvarale karijere mnogih redatelja.

MODNO USKLAĐENI

Kevin Costner nije skrivao ponos: U Cannesu pozirao sa sinom, novom glumačkom zvijezdom

Pogledaj galeriju

Dobiti pozivnicu za premijeru bilo je gotovo nemoguće te su samo oni odabrani mogli hodati rame uz rame s creme de la creme glumačkog svijeta.

Usred mora influencerica i supermodela koji su i ove godine pohrlili na tamošnji AmFar gala, a među kojima su bile i Bella Hadid, Helena Christensen i Heidi Klum, oni koji su već imali prilike prisustvovati svemu kažu da je cijeli ovaj događaj izgubio onaj svoj ekskluzivni šarm. Ljudi su zapravo zaboravili što Cannes je i što bi on trebao biti.

ZABORAVILI SMO NA NJEGA

Za zvijezdu 90-tih, Matta Dillona vrijeme je stalo: Tko bi mu dao 60?

Pogledaj galeriju

Tako je primjerice party Camparija bio totalni promašaj. Nešto što je trebao biti ekskluzivni party postao je sve samo ne to nakon što je podijeljeno na stotine narukvica/ulaznica. Slična situacija odvija se i u tamošnjim najluksuznijim hotelima, u kojima su prije odsjedali neki od najvećih holivudskih faca, a danas hodnicima tumaraju influenceri, željni tek snimiti ‘dobru fotku’.