Avanturist kao što je David Skoko, koji je zbog težnje za novim gastronomskim idejama proputovao cijeli svijet i kojem je moto 'razmišljaj globalno, jedi lokalno', već će u prvoj epizodi nove sezone pokazati koliko je volje, truda i iskustva potrebno za uspjeh u gastro svijetu. No ni sam neće slutiti da je na putovanju kroz Hrvatsku 'Jezikovom juhom' ušao u zonu sumraka hrvatske gastronomije
Saša, vlasnik obiteljskog restorana Kruge, koji s ponosom i osobnim pečatom pristupa svemu u svom lokalu, pozvao je Davida u pomoć.
Saša je uvjeren da problem leži u osoblju restorana, odnosno u mladoj pomoćnoj kuharici Maji koja njegovoj supruzi Tanji, glavnoj kuharici, više odmaže nego pomaže. No već nakon prvog posjeta David će ukazati Saši da su grozan izgled ulaza u restoran, plastični, prozirni stolnjaci na terasi, nemaštovit jelovnik koji se godinama nije mijenjao, kroničan manjak lonaca, tava i ostalih kuhinjskih pomagala, korištenje loših, jeftinih namirnica i još štošta što doprinosi lošem ugledu restorana uzroci slabe posjećenosti.
Osim što je naručenu čašu vode čekao sedam minuta, dobio zamjensku namirnicu umjesto pravog sira na pizzi, a umjesto rižota s plodovima mora dobio 'kašu od riže sa sokom od limuna i fejk morskim plodovima iz smrznutog programa', David se već prvog dana našao u još podosta kontroverznih situacija zbog kojih bi svatko odustao od borbe za poboljšanje rada restorana izrazito tvrdoglavog vlasnika.
Okruženje u kojem nema inspiracije i kreativnosti prvi je test za Davida u novoj sezoni 'Jezikove juhe'. Je li kuhinja uistinu najveći problem restorana kako tvrdi vlasnik? Što će David i njegov prijatelj Ivan učiniti kako bi pomogli Saši? I tko će na kraju liti suze od tuge, a tko od radosti? Odgovore ćemo doznati već večeras u prvoj epizodi 'Jezikove juhe' na RTL Televiziji.