SVI NOVITETI

Ultimativni vodič za streaming servise: Listopad je prepun novih serija i filmova, evo što nam stiže

02.10.2024 u 16:19

Serija 'Diplomatkinja'

Izvor: Profimedia / Autor: Entertainment Pictures / Alamy / Alamy / Profimedia

Bionic
Reading

Listopad donosi pregršt uzbudljivih naslova na streaming servisima. Netflix će prikazati nove sezone popularnih serija 'The Lincoln Lawyer' i 'The Diplomat', Disney+ uskoro nudi uzbudljivi glazbeni dokumentarac o Bruceu Springsteenu dok će Max svojim korisnicima, između ostalog, ponuditi nekoliko novih naslova uz šestu sezonu hit serije 'Kad padne mrak'

House of Spoils, Prime Video, 3. listopada

'House of Spoils' prati ambicioznu kuharicu (Ariana DeBose) koja otvara svoj prvi restoran - od farme do stola na udaljenom imanju - te se bori s kaosom u kuhinji, sumnjivim investitorom, slamanjem sumnji u sebe... i moćnim duhom prethodnog vlasnika koji joj na svakom koraku prijeti sabotiranjem.

Ovo je napet, psihološki i senzualan triler od kojeg će vam srca zakucati i natjerati vam suze na oči.

House Of Spoils - Official Trailer | Prime Video Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

It's What's Inside, Netflix, 4. listopada

Grupa prijatelja okuplja se na zabavi prije vjenčanja, a ona se ubrzo pretvara u egzistencijalnu noćnu moru kada se na njoj pojavi njihov otuđeni prijatelj s misterioznom igrom koja otkriva dugo skrivane tajne, želje i zamjerke.

Radnja je to debitantskog dugometražnog filma redatelja Grega Jardina te spaja triler, mračnu komediju i znanstvenu fantastiku u provokativnu i elegantnu priču, izazivajući gledatelje da se zapitaju: koliko zapravo poznajemo sami sebe?

Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Tražeći Alice (Finding Alice), Pickbox Now, 4. listopada

Priča prati Alice, Harryja i njihovu kćer Charlotte dok se useljavaju u svoj dom iz snova. Međutim njihov savršeni život ubrzo postaje noćna mora nakon što Harryja pronađu mrtvog na dnu stepenica. Ova mračna drama istražuje tajne i intrige koje se odvijaju unutar obitelji, dok Alice pokušava otkriti istinu o svom suprugu i njegovoj smrti.

Izvor: Društvene mreže / Autor: STUDIOCANAL

Franšiza (The Franchise), Max, 7. listopada

Ekipa nepopularne filmske franšize bori se za svoje mjesto u okrutnom i nemilosrdnom kinematografskom svijetu. 'Franšiza' rasvjetljuje kaos u svijetu filmova o superjunacima da bi postavila pitanje – kako se uopće snimi filmska kobasica? Jer svaki neuspjeh ima priču o nastanku.

Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

Klitschko: More Than a Fight, SkyShowtime, 6. listopada

'Klitschko: More Than a Fight', u režiji hvaljenog filmaša Kevina Macdonalda, nudi gledateljima jedinstven pristup bivšem svjetskom boksačkom prvaku teške kategorije Vitaliju Kličku i njegovom bratu Vladimiru, a koji su dominirali svijetom boksa više od desetljeća. Ovaj cjelovečernji dokumentarni film prikazuje put Vitalija, trenutno gradonačelnika Kijeva s najduljim stažem, od ringa do političke dužnosti i vođenja obrane glavnoga grada od napada ruskih snaga u veljači 2022. godine.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sky TV

Starting 5, Netflix, 9. listopada

Na Netflix ovog listopada stiže uzbudljiva sportska serija od 10 nastavaka te pruža intenzivan pogled iza kulisa NBA sezone 2023.-24. kroz oči petorice najvećih igrača lige - Jimmyja Butlera (Miami Heat), Anthonyja Edwardsa (Minnesota Timberwolves), LeBrona Jamesa (Los Angeles Lakers), Domantasa Sabonisa (Sacramento Kings) i Jaysona Tatuma (Boston Celtics).

Serija bilježi njihove bitke na terenu i izvan njega dok jure za pobjedama, bore se s ozljedama i balansiraju između obiteljskih obaveza i karijere.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Citadel: Diana, Prime Video, 10. listopada

Prije osam godina nezavisnu globalnu špijunsku agenciju Citadelu uništio je moćni neprijateljski sindikat Manticore. Od tada je Diana Cavalieri (Matilda De Angelis), agentica Citadele na tajnom zadatku, sama, zarobljena iza neprijateljskih linija kao krtica u Manticoreu. Kada konačno vidi izlaz i priliku da zauvijek nestane, jedini način da to učini je vjerovati najneočekivanijem savezniku Edu Zaniju (Lorenzo Cervasio), sinu čelnika talijanske organizacije Ettorea.

Citadel: Diana - Official Trailer | Prime Video Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Obični anđeli (Ordinary Angels), Max, 10. listopada

Temeljen na nevjerojatnoj istinitoj priči, film 'Obični anđeli' prati Sharon (Hilary Swank), žestoku frizerku u malenom gradu u Kentuckyju, a otkriva osjećaj svrhe kad upozna Eda (Alan Ritchson), udovca koji naporno radi da bi spojio kraj s krajem za svoje dvije kćeri. Dok Edova najmlađa kći čeka transplantaciju jetara, Sharon je naumila pomoći obitelji te pomiče planine da bi to učinila. Slijedi nadahnjujuća priča o vjeri, svakodnevnim čudima i običnim anđelima.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Lionsgate Movies

Boogeyman (The Boogeyman), Max, 10. listopada

'Boogeyman' je horor-triler iz uma autora bestselera Stephena Kinga. Srednjoškolka Sadie Harper i njezina mlađa sestra Sawyer oporavljaju se od nedavne majčine smrti i ne dobivaju mnogo potpore od oca Willa, psihijatra koji se nosi s vlastitom boli. Kad se očajni pacijent iznenada pojavi na njihovim vratima tražeći pomoć, ostavlja zastrašujuće nadnaravno biće koje lovi obitelji i hrani se patnjom svojih žrtava. U 'Boogeymanu' glume Sophie Thatcher ('Yellowjackets'), Chris Messina ('Birds of Prey'), Vivien Lyra Blair ('Obi-Wan Kenobi'), Marin Ireland ('Umbrella Academy'), Madison Hu ('Bizaardvark'), LisaGay Hamilton ('Vice') i David Dastmalchian ('Dina'). Rob Savage režirao ga je prema scenariju Scotta Becka, Bryana Woodsa i Marka Heymana.

Izvor: Društvene mreže / Autor: 20th Century Studios

Outer Banks, Netflix, 10. listopada

Četvrta sezona serije 'Outer Banks' stiže na Netflix. Njezina radnja odvija se na otoku Outer u Sjevernoj Karolini i prati grupu lokalnih tinejdžera koji pronalaze izgubljeno blago, što ih vrlo brzo čini metama svim ostalih tragača.

Prva sezona svoju je premijeru imala tijekom prvih mjeseci lockdowna 2020. i vrlo brzo postala je pandemijski hit, a čini se da je Netflix i dalje sretan zbog rezultata gledanosti.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Pouzdanica (The Confidante), Max, 11. listopada

Inspiriran istinitim događajima, ovaj psihološki triler prati Christelle Chris Blandin, Parižanku opsjednutu rock glazbom, koja se, nakon što je svjedočila mučnim terorističkim napadima 13. studenoga 2015., brzo prilijepi za zajednicu preživjelih. Tvrdeći da je njezin najbolji prijatelj Vincent bio jedan od desetaka kritično ozlijeđenih u kazalištu Bataclan, Chris postaje nezamjenjiv izvor za grupu, probijajući se do istaknute uloge u udruzi preživjelih. Iako se njezina predanost čini nemilosrdnom, u njezinoj se priči počinju pojavljivati nedosljednosti – izazivajući ozbiljne sumnje među pravim žrtvama tragedije. Četverodijelna miniserija koja potiče na razmišljanje, 'Pouzdanica' (Une Amie Dévouée) preispituje samu prirodu istine... i mrežu laži koju je satkala jedna žena.

Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

Lonely Planet, Netflix, 11. listopada

Povučena spisateljica stiže u prestižno utočište u Maroku, nadajući se da će to pomoći ukloniti njezinu spisateljsku blokadu. Upoznaje mladića, a ono što je počelo kao poznanstvo razvija se u opojnu ljubavnu vezu koja mijenja život. Radnja je ovo filma 'Lonely Planet' koji u ponudu Netflixa stiže 11. listopada.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Funny Woman, SkyShowtime, 11. listopada

U prvoj sezoni Barbara iz Blackpoola ostvarila je svoj san i postala omiljena zvijezda TV komedija - Sophie Straw. U drugoj sezoni otkriva da 'imati glas' ne znači da će ga netko i čuti te da je slava varljiva. Umorna od statusa muze u klasičnim komedijama, odluči okušati se u nezavisnoj produkciji nadajući se da će brže napredovati. Nepokolebljiva Sophie odlučuje pokrenuti komičnu emisiju u kojoj može pričati stvarne priče - i zbrkane i urnebesne u isto vrijeme. Pronašla je svoj glas i nitko je ne može ušutkati te otkriva da riječi imaju moć. Od glumaca iz prve sezone ponovo se pojavljuju Gemma Arterton, Arsher Ali, David Threlfall, Rosie Cavaliero, Alexa Davies, Matthew Beard, Leo Bill, Clare-Hope Ashitey i Alistair Petrie. Steve Zissis, Marcus Rutherford, Tim Key, Gemma Whelan i Roisin Conaty nova su lica koja ćemo gledati u drugoj sezoni.

Izvor: Društvene mreže / Autor: NEON NZ

Ridley Road (Ridley Road), Pickbox Now, 11. listopada

Ova miniserija prikazuje London šezdesetih godina kroz oči mlade Židovke koja se bori protiv krajnje desnice čija je popularnost u porastu. Uvučena u svijet prijevara i laži, suočava se s velikim ulozima i opasnim izazovima, pokazujući hrabrost i snalažljivost dok pokušava zaštititi svoju zajednicu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: BBC

Are You Smarter Than a Celebrity?, Prime Video, 16. listopada

'Jeste li pametniji od slavne osobe?' nudi zabavan zaokret na temelju izvornog popularnog formata. Voditelj je Travis Kelce, a svaka će igra dočekati natjecatelja koji će se oslanjati na učionicu punu slavnih osoba iz svijeta komedije, filma i sporta kako bi mu pomogle odgovoriti na 11 pitanja o nizu tema, izvučenih iz osnovnog kurikuluma, u nastojanju da osvoje nagradu od 100.000 dolara.

Umjesto da se natječu protiv zvijezda, natjecatelji traže njihovu pomoć i, u nekim slučajevima, mogu ih čak i 'prevariti'. Na zadnjem pitanju, vrijednom 100.000 dolara, natjecatelj odabire slavnu osobu s kojom će razgovarati o odgovoru prije nego što ga zaključa. Završno pitanje uvijek je na razini šestog razreda.

Are You Smarter Than A Celebrity? - Official Trailer | Prime Video Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

The Lincoln Lawyer, Netflix, 17. listopada

Ovog listopada na Netflix također stiže treća sezona serije 'The Lincoln Lawyer'. Riječ je o jednoj od popularnijih odvjetničkih serija te se redovito nalazi na popisu deset najgledanijih naslova na popularnoj streaming platformi.

U njoj odvjetnik Mickey Haller (Manuel Garcia-Rulfo) vodi odvjetničku praksu sa stražnjeg sjedala svog Lincolna, preuzimajući velike i male slučajeve diljem prostranog Los Angelesa.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Brothers, Prime Video, 17. listopada

'Brothers' priča priču o popravljenom kriminalcu (Josh Brolin) čiji je pokušaj da postane iskren propao kada se ponovno ujedini s bratom blizancem (Peter Dinklage) na putovanju po cijeloj zemlji. Usput izbjegavajući metke, zakon i nadmoćnu majku, moraju zaliječiti svoju prekinutu obiteljsku vezu prije nego što završe tako što će se ubiti.

Brothers - Official Trailer | Prime Video Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

The Devil's Hour, Prime Video, 18. listopada

Druga će sezona nastaviti priču o Lucy Chambers (Jessica Raine), ženi koja je uhvaćena u lovu na serijskog ubojicu Gideona (Peter Capaldi) na načine koje nikada nije mogla zamisliti. Konačno se otkrivaju Gideonove prave namjere dok pokušava uključiti Lucy u svoju misiju da zaustavi nedostižnu silu zla. Ne očekujte ništa osim neočekivanog...

The Devil's Hour - Official Trailer | Prime Video Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

The Office, Prime Video, 18. listopada

Nova serija predstavlja Hannah Howard kao direktoricu tvrtke Flinley Craddick. Kad dobije vijest iz Glavnog ureda da će zatvoriti njezinu podružnicu i natjerati sve da rade od kuće, prelazi u način preživljavanja, dajući obećanja koja ne može ispuniti kako bi svoju 'radnu obitelj' održala na okupu.

Osoblje joj udovoljava i mora izdržati njezine neobične spletke dok rade na ispunjavanju nemogućih ciljeva koji su im postavljeni.

U seriji glume Felicity Ward, Edith Poor, Steen Raskopoulos, Shari Sebbens, Josh Thomson, Jonny Brugh, Susan Ling Young, Raj Labade, Lucy Schmidt, Zoe Terakes, Pallavi Sharda i Claude Jabbour.

Official Trailer | The Office | Prime Video Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Beauty in Black, Netflix, 24. listopada

Na Netflix ovog listopada stiže serija koju je kreirao, režirao i producirao slavni Tyler Perry. U njoj glume Crystle Stewart i Taylor Polidore Williams kao dvije žene koje vode vrlo različite živote.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Canary Black, Prime Video, 24. listopada

Vrhunsku operativku CIA-e Avery Graves teroristi ucjenjuju da izda zemlju kako bi spasila otetog muža. Odsječena od svog tima, okreće se kontaktima iz podzemlja kako bi preživjela i pomogla pronaći žuđenu inteligenciju koju žele otmičari. Izdana na svakom koraku, mora se osloniti na svoju vrhunsku obuku i primitivne borbene vještine u smrtonosnoj utrci za isporuku nečega što bi moglo izazvati globalnu krizu.

Ono što će biti posebno zanimljivo domaćoj publici je činjenica da je dio filma sniman i u Zagrebu, i to 50 dana, te na još 129 lokacija diljem centra. Uz Kate Beckinsale, glumi i jedna hrvatska glumica.

Canary Black - Official Trailer | Prime Video Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Kad padne mrak (What We Do In The Shadows S6), Max, 24. listopada

Pogled u dokumentarnom stilu na svakodnevne (odnosno svakonoćne) živote troje cimera vampira sa Staten Islanda. Vampiri pokušavaju organizirati raskošnu krvavu gozbu u čast svog drevnog gospodara koji im dolazi iz Pradomovine.

Izvor: Društvene mreže / Autor: TVLine

Don't Move, Netflix, 25. listopada

'Dont' Move' naslov je američkog horor-triler filma s Kelsey Asbille, Finnom Wittrockom i Danielom Francisom u glavnim ulogama. Režirali su ga Adam Schindler i Brian Netto, a prati ožalošćenu ženu koja se nada pronaći utjehu duboko u izoliranoj šumi, gdje susreće stranca koji joj ubrizgava paralitik.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Seth Meyers: Osuđenik na smrt (Seth Meyers: Dad Man Walking), Max, 27. listopada

Emmyjem nagrađeni pisac, autor bestselera New York Timesa i bivši SNL-ovac Seth Meyers nastupa u svom prvom stand-up specijalu na HBO-u. Poznat po duhovitosti i oštrim komentarima kao voditelj emisije 'Late Night with Seth Meyers', komičar prebacuje fokus na osobni život – od kaosa u odgajanju troje male djece do snalaženja s različitim stilovima komunikacije u braku i ispravnog načina prelaska njujorških ulica. Snimljen u kazalištu The Vic u Chicagu, 'Seth Meyers: Osuđenik na smrt' predstavlja njegov ležerni konverzacijski stil dok iznosi urnebesna razmišljanja o obitelji, generacijskom nasljeđu i zašto su njegova djeca najbolji materijal za njegovu komediju.

Netko negdje (Somebody Somewhere S3), Max, 28. listopada

'Netko negdje' prati borbu Kanzašanke Sam (Everett) da se uklopi u kalup rodnoga grada. U trećoj sezoni Sam se suočava s golemim promjenama koje se događaju u životima svih oko nje – što bi mogla biti motivacija koju treba da napokon uloži u sebe. Dok Joel (Jeff Hiller) i Brad (Tim Bagley) odlučuju živjeti zajedno, Fred (Murray Hill) započinje živjeti zdravije, a tek rastavljena Tricia (Mary Catherine Garrison) ulaže trud u spojeve i posao. Unoseći radost i glazbu u teme gubitka i prihvaćanja, ova humoristična serija prati njezino putovanje – kao i putovanje njezine odabrane zajednice autsajdera – da nađe svoje ljude i svoj glas.

Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

The Law According to Lidia Poët, Netflix, 30. listopada

Radnja ove povijesne drame smještena je u Torino krajem 19. stoljeća, a prati mladu odvjetnicu, prvu ženu u povijesti primljenu u odvjetničku komoru.

  • +4
The Law According to Lidia Poët Izvor: Promo fotografije / Autor: Netflix

Lik Lidije Poët temelji se na istoimenoj povijesnoj ličnosti koja je živjela od 1855. do 1949. godine. Ona je uistinu bila prva žena koja je primljena u odvjetničku komoru u Italiji, čime je ovu profesiju učinila dostupnom za oba spola.

U 94 godine života nikad se nije udavala te se vrlo malo zna o njezinom privatnom životu. Stoga je Netflix odlučio začiniti priču pojedinim fikcijskim likovima kako bi unio dašak romantike i šarma u hladan odvjetnički svijet, a sada stiže druga sezona ove popularne serije.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Time Cut, Netflix, 30. listopada

Film 'Time Cut', koji krajem listopada stiže u ponudu Netflixa, prati tinejdžericu koja putuje u rane nulte godine kako bi spriječila opakog ubojicu da joj ubije sestru.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

The Diplomat, Netflix, 31. listopada

Nakon što je postala jednom od najgledanijih serija na Netflixu sredinom travnja prošle godine, kada je debitirala na streaming servisu, stiže njezina druga sezona.

Serija 'Diplomatkinja' Izvor: Profimedia / Autor: Entertainment Pictures / Alamy / Alamy / Profimedia

Serija 'The Diplomatkinja' radnjom je usredotočena na Kate Wyler (Kerri Russell), veleposlanicu Sjedinjenih Država u Ujedinjenom Kraljevstvu, koja mora smiriti međunarodne krize, stvoriti strateške saveze u Londonu i prilagoditi se svom novom mjestu u središtu pozornosti, a pritom pokušava preživjeti brak s kolegom Halom Wylerom (Rufus Sewell), diplomatskim veteranom.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Rivals, Disney+, 18. listopada

Smještena u pozadini drame, ekscesa i šokantnih nestašluka moćne društvene elite u Engleskoj, serija 'Rivals' ulazi u nemilosrdan svijet nezavisne televizije 1986. godine. Riječ je o adaptaciji istoimenog romana Jilly Cooper iz 1988. godine, a u ponudu streaming servisa Disney+ stiže 18. listopada.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Hulu

Doctor Odyssey, Disney+, 24. listopada

Iz briljantnog uma Ryana Murphyja dolazi visokooktanska serija 'Doctor Odyssey'. Max (Joshua Jackson) novi je liječnik na luksuznom brodu za krstarenje, na kojem osoblje marljivo radi i još se više igra. Sve je na palubi dok Max i njegov mali, ali moćan medicinski tim upravljaju jedinstvenim medicinskim krizama i jedni drugima, miljama udaljeni od obale.

Izvor: Društvene mreže / Autor: ABC

Road Diary: Bruce Springsteen and The E Street Band, Disney+, 25. listopada

Dokumentarac 'Bruce Springsteen and The E Street Band' nudi najdublji pogled na njihove legendarne nastupe uživo, uz dijeljenje fly-on-the-wall snimaka proba benda i posebnih trenutaka iza pozornice, a možemo i izravno čuti Springsteena kako govori na tu temu. Obožavatelji prvi put imaju priliku doživjeti profesionalno snimljene snimke s turneje održane u periodu između 2023. i 2024. godine – dok prate bend kroz njihov jedinstven proces pripreme nastupa za desetke tisuća obožavatelja diljem svijeta.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Hulu

Wizards Beyond Waverly Place, Disney+, 30. listopada

'Wizards Beyond Waverly Place' prati odraslog Justina Russoa nakon što je odlučio voditi normalan život smrtnika s obitelji, Giadom, Romanom i Milom. Kada njegova sestra Alex dovede Billie tražeći pomoć, Justin shvati da mora skinuti prašinu sa svojih magičnih vještina kako bi bio mentor čarobnjaku na obuci, a istovremeno žonglirao svojim svakodnevnim obavezama - i zaštitio budućnost svijeta čarobnjaka.

'Wizards Beyond Waverly Place' serija je koja služi kao spin-off i nastavak 'Čarobnjaka s Waverly Placea'.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Disney Channel