gradi obiteljsku tradiciju

Unuka legendi Gabi i Arsena, Lu Dedić ukrala svu pažnju na nastupu uz pratnju tate Matije

03.07.2024 u 12:31

Bionic
Reading

Nakon ovogodišnje Dore gdje je nastupila s pjesmom 'Plavi leptir', mlada pjevačica nastavlja graditi karijeru pa je tako imala predstavljanje na netom održanom Jazz festivalu Misuc Breeze u gradu Visu

Mnogi su se ugodno iznenadili kad je prošle godine u ovog vrijeme obznanjeno da će kći našeg pijanista svjetskog glasa Matije Dedića i njegove supruge Marine Scotti zaploviti glazbenim vodama. Predstavitila je tada pjesmu 'Prava stvar'.

Prije toga je, prisjetimo se, mnoge oduševila izvedbom pjesme 'Zadnji sati ljeta', objavljene na posljednjem hvaljenom albumu Matije Dedića - 'Ladies'. Darovita i skromna Lu rekla je kako nije planirala ići na Doru 2024. ali da je za to 'kriv' Miroslav Lesić, autor pjesme. Želja da postane pjevačica, kaže da je uvijek postojala, ali da ju je dugo skrivala 'zbog straha od negativnih komentara i visokih očekivanja javnosti'.

Retro tenisice koje ćemo viđati posvuda Izvor: Profimedia / Autor: tportal.hr

Budući da joj je pjevanje životni san, ozbiljno se, kazala je ranije, vidi na sceni. Koncert na festivalu na Visu, bio je posebno iskustvo za fanove jazz, rock i etno glazbe. Lu je za tu prigodi nastupila s tatom. Ponosan bi bio i njezin pokojni djed Arsen.

'Uvijek mi je urezana ta ljubav koju je imao prema meni. Nikad nije dopuštao da ja nisam u pravu. Čak kad sam bila i totalno ne u pravu, uvijek me branio i kad bi roditelji bili nešto uzrujani sa mnom, on bi uvijek rekao: uopće nije tko, pustite vi nju...', prisjetila se svojedobno.

Lu Dedić Izvor: Pixsell / Autor: Bruno Konjevic/PIXSELL