nepoznati detalji

Zrinko Tutić: 'Kad je Tajči otišla u Ameriku, do mene je došlo da ima jedna mala iz Splita...'

29.05.2024 u 18:19

Bionic
Reading

U hvaljenom serijalu 'Zauvijek autor' na HTV-u gledatelji su imali priliku vidjeti prikaz bogatog stvaralaštva čuvenog skladatelja. Brojni suradnici su pred kamerama ispričali o banjalučkom kantautoru, a neke zanimljive događaje otkrio je i sam

Zrinko Tutić se u cjelovečernjem dokumentaracu HTV-a po scenariju i u režiji Tonija Volarića prisjetio svog djetinjstva, kantautorskih početaka, preko skladanja za poznate pjevače i grupe pa sve do uspješnih nastupa na Natjecanju za Pjesmu Eurovizije nastanka pjesme 'Moja domovina', pjesmi 'Zlatne godine' i suradnji s Gibonnijem te brojne druge zanimljivosti.

Među ostalim je pričao i o svojim nekadašnjim pulenicama Tatjani Cameron Tajči i Severini.

Namirnice koje snižavaju visoki tlak Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

'Kad je Tajči odlučila i otišla u Ameriku, to su njeni snovi bili, strašno je veliki pritisak na mene bio. Ostao je bend, ostao je razglas, rasvjeta, vozači kombija, to kad sabereš sa familijama, to je jedno 35 ljudi koji nemaju posla dalje, a rat je. I onda je do mene došlo: Joj, ima ova jedna mala iz Splita... Ja nekako nisam bio najskloniji tome, jer je ona nešto plesala lambadu, pa vodila 'Top cup', emisiju na HRT-u, tako da mi je izgledala da svaštari. I korak po korak... ovi su mi se uštekali na karotide i ja sam ženu nazvao u Split. I ja sam je pozvao da dođe u Zagreb. Dakle Severina tako dolazi, prisjetio se jedan od naših najuspješnijih skladatelja zabavne glazbe u serijalu 'Zauvijek autor'.

Ispričao je kako je zapravo došlo do razlaza između njega i Severine.

'Htjeli smo taj neki mali zaokret koji nam nije u njenom slučaju uspio, 'Moja stvar', malo prema rokeriji nekoj. Na njenu ideju i na njenu priču došla je sa 'Djevojkom sa sela', sa 'Rastajem se od života'. Tad već se nismo slagali. Ja sam mislio da nije dobar put prema takvoj vrsti glazbe, šta radi gradska cura iz Splita u toj glazbi, ja nisam vjerov‘o u to. Ali već je to tad bilo među nama, kako bih rekao, osjećalo se zasićenje', rekao je Tutić.

  • +3
Zrinko Tutić Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL