psk_2

PRIPREMNE UTAKMICE

Albanci na Euro dolaze u odličnom raspoloženju; šok za najvećeg favorita turnira

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 08.06.2024 09:01
  • Objavljeno 08.06.2024 u 08:12
Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Albanije je u mađarskom Szombatelyu svladala Azerbajdžan s 3:1 u posljednjoj pripremnoj utakmici pred odlazak na Euro u Njemačkoj, gdje su u skupini s Hrvatskom, Italijom i Španjolskom.

Pogotke za Sylvinhove izabranike postigli su Nedim Bajrami (11), Rey Manaj (81) i Qazim Laci (87). Strijelac za Azerbajdžan bio je Akshin Gurbanli (90+1) koji je u 77. minuti ušao umjesto Dinamovog napadača Mahira Emrelija.

Dinamov napadač u albanskoj reprezentaciji, Arber Hoxha, ušao je u igru na početku drugog poluvremena.

Albanci prvu utakmicu na Euru igraju 15. lipnja protiv Italije, a četiri dana poslije će se suprotstaviti izabranicima Zlatka Dalića.

Šok su u petak doživjeli navijači engleske reprezentacije, koja će prema Njemačkoj otići s porazom od Islanda, koji je slavio s 1:0 u pripremnom dvoboju na Wembleyju. Jedini pogodak postigao je Jon Dagur Thorsteinsson u 12. minuti.

Englezi su istrčali u kombiniranom sastavu, a od 13 udaraca prema golu, samo je jedan išao unutar okvira.

Domaćin Eura Njemačka je u Mönchengladbachu svladala Grčku sa 2:1, golovima Kaija Havertza (56) i Pascala Grossa (89). Grci su vodili od 33. minute golom Georgiosa Masourasa.

I Njemcima je to bila zadnja provjera pred Euro.

Poljaci su na Nacionalnom stadionu u Varšavi nadigrali Ukrajinu sa 3:1, a sva tri gola su postigli u prvih 30 minuta. Strijelci su bili Sebastian Walukiewicz (11), Piotr Zielinski (16) i Taras Romanczuk (30). Za Ukrajice je strijelac bio Artem Dovbik (41).

Škotska i Finska su na Hampden Parku u Glasgowu odigrali 2:2. Škoti su imali dva pogotka prednosti autogolom Hoskonena (54) i golom Shanklanda (58), ali su Finci izbjegli poraz zahvaljujući Kallmanu (72) i Antmanu (85-11m).

Rumunjska u Bukureštu nije uspjela pobijediti Lihtenštajn, niti postići pogodak pa je završilo 0:0.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal