psk_2

I ONI MAŠTAJU O BODOVIMA

Albanski izbornik puca od optimizma, ali komentar hrvatskog poraza iznenadit će sve

Bionic
Reading

Albanska nogometna reprezentacija po drugi je put na Euru. Na turniru prije osam godina, u Francuskoj 2016. godine, u prva dva je kola upisala poraze (od Austrije i Francuske), ali i jednu pobjedu (Rumunjska). Sada su ambicije kudikamo veće. No, sljedeći suparnik Albaniji je Hrvatska, koja s dva posljednja SP-a ima i dvije medalje. Svjestan je toga Brazilac Sylvinho, koji je na klupi Albanije od siječnja 2023. godine

Albanija je u prvom kolu poražena od Italije 1:2, te se nada pobjedi protiv Hrvatske (srijeda, 15 sati, Hamburg), kako bi ostala u konkurenciji za prolazak u osminu finala. Međutim, prema posjećenosti press-konferencije, posljednje uoči utakmice, čini se da takvog optimizma nema. Jer u dvorani gdje je bila pressica, od 10-tak novinara, šestorica su bili Hrvati.

Ipak, izbornik Sylvinho nije se dao smesti.

'Hrvatska ima odličan vezni red, Modrić, Brozović, Kovačić su srce momčad, jako su kvalitetni. Odličan je Perišić, igrao je za Inter, jako su dobri nogometaši, vješti su. U veznom redu imaju izuzetno kvalitetne igrače. Međutim, nisu samo oni u momčadi. Moramo se pripremiti i za ostale igrače', dodao je 50-godišnji Brazilac, koji protiv Hrvatske vidi svoju priliku.

'Ispred nas je važna utakmica, skupina je vrlo teška, igramo protiv velikih momčadi, protiv njih možemo učiti. Nema ovdje pregovora, igrat ćemo najbolje što možemo. Zadovoljstvo je igrati protiv velikih momčadi koje igraju na tehnički visokoj razini'.

Nakon ozljede Asanija, situacija s njegovim zglobom ipak je bolja, tako da se i ovaj krilni igrač vratio u kadar.

'Za sada nemamo problema s ozljedama. Ovo je predivan turnir, imamo mnogo toga za naučiti, ali nećemo odustati. Poštujemo suparnika, ali mi smo protiv Italije do zadnjeg trenutka bili u igri za remi. Tko zna, možda ćemo sutra i pobijediti'.

A kako je doživio poraz 0:3 Hrvatske od Španjolske u Berlinu?

'Hrvatska je izgubila, ali imala je dobre prilike, veći posjed, stvarali su velike probleme Španjolskoj koja je jako dobra momčad. U tri minute primili su dva gola, potom i trećeg nakon čega se jako teško vratiti. Hrvatska je tehnički jako napredna i jako kvalitetna'.

Još jednom se osvrnuo na igru svoje momčadi protiv Italije.

'Nije da nismo napadali, mi smo napadali koliko smo mogli, Italija se kvalitetno branila. Ovo je visoko kvalitetan turnir, nogomet na najvišoj razini. Mi moramo shvatiti da se možemo s njima nositi, to je izazov. Moramo podići razinu igre, moramo steći još iskustva. Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu, nismo se urušili, imali smo priliku za izjednačenje'.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal