SAMO ZA TPORTAL

Ardian Kozniku posve otvoreno o Dinamovom porazu: Već dugo nisam vidio...

06.10.2023 u 06:09

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama neugodno su iznenadili u 2. kolu Konferencijske lige. Momčad Sergeja Jakirovića poražena je 2:0 od Ballkanija u Prištini, a posebno boli loša igra. Potvrdio je to iz daleke Saudijske Arabije i 55-godišnji Ardian Kozniku, jedan od Kosovara koji je ostavio dubok trag u hrvatskom nogometu

Dinamo je doživio jedan od najbolnijih europskih poraza. Ne bolnih zato jer je stradao visokom razlikom, već zato što je poražen od kluba koji ne bi smio stati u istu rečenicu s hrvatskim prvakom.

No, to je sport, a jedini mjerodavni pokazatelj je igra na terenu. I tu je Dinamo posve zakazao. Slaže se s time jedan od najpoznatijih Kosovara u Hrvatskoj, 55-godišnji Ardian Kozniku, koji trenutno radi u Saudijskoj Arabiji, kao pomoćni treneru klubu kojeg vodi Ante Miše.

No, i tamo daleko gledao se Dinamov nastup.

'Govorio sam ja već prije utakmice da Ballkani nije momčad za podcjenjivanje. Dinamo nije djelovao odlučno, posebice u prvom poluvremenu, već dosta mlako, sterilno, kao da je čekao što će domaćin napraviti. I u tih prvih 45 minuta Dinamo je bio posve bezopasan. Nije niti Ballkani bio puno hrabriji, ali imao je onu situaciju, u kojoj je možda mogao biti dosuđen i penal. Ali i situaciju kada je kaznio statičnost Dinamove obrane i došao u vodstvo. Ustvari, imao je Ballkani više želje', rekao je za tportal Ardian Kozniku.

'U drugom poluvremenu do gola, Dinamo je ipak bio nešto agresivniji, ali opet bez pravih i izrazitih prilika. I onda se dogodi onakav kiks Šutala. Jednostavno mi nije jasno što se dogodilo Dinamu. Možemo mi sada pričati i da je teren bio loš, ali loš je i za jedne i za druge. Doduše, navikao je Dinamo igrati na boljim terenima, nije mogao razviti igru, ali to ne smije biti isprika'.

Primjetio je Kozniku još nešto...

'Govor tijela od prve minute sugerirao je ovakav rasplet. Već dugo nisam vidio ovako loš Dinamo. Istina je da nije bilo Petkovića, Ristovskog, Špikića... Ali Dinamo je po svemu veći klub, a to ovog puta nije pokazao. U najavi utakmice ballkani se divio Dinamu, ali kada je osjetio da ga može napasti, to je i napravio'.

  • +7
Priština: FC Ballkani i GNK Dinamo u utakmici 2. kola UEFA Konferencijske lige Izvor: Pixsell / Autor: Marko lukunic/PIXSELL

Nije Dinamo pokazao ni u derbiju s Hajdukom puno više. Kriza je evidentna?

'Slažem se, niti u derbiju nije bio pravi. Doduše, niti Hajduk nije briljirao, ali iskoristio je svoju prigodu, a Dinamo je nije niti imao. Osim što je izgubio derbi, Dinamo je izgubio i Petkovića, Drmića... Previše je to kvalitete da bi je samo tako nadomjestio. Bez obzira što imaš široku klupu. Ali to su igrači koji ne igraju puno'.

Čak je i Jakirović najavio da razmišlja o odlasku s klupe?

'Ja iz trenerske perspektive mogu reći da nije ovdje čak puno do njega. Možeš ti najbolje pripremiti utakmicu, objasniti igračima što i kako, ali igrači su ti koji na terenu moraju igrati. Žao mi je Jakirovića, jer smo prijatelji, igramo i veteranski nogomet i sigurno ima kvalitetu za Dinamo', završio je Ardian Kozniku.

Više doznajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore