ENGLEZ 'RAZOTKRIVA'

Balkanskim nogometom vladaju sukobi igrača, male plaće i loši suci

06.08.2013 u 17:12

Bionic
Reading

Britanski list The Guardian donosi priču, koju prenosi agencija Anadolija, o stanju u nogometu u zemljama istočne i južne Europe, naglašavajući kako u tom dijelu Europe nogometom pretežno vladaju sukobi igrača, male plaće i loši suci, a najmanje kvalitetan nogomet

Poznati komentator The Guardiana Jonathan Wilson navodi kako nogometnim ligama u istočnoj Europi i na prostoru Balkana vladaju 'oštri sukobi igrača, problemi oko viza i plaća, kao i sumnjive sudačke odluke'. Wilson dodaje da je srbijanska nogometna liga postala besmislena jer se svake sezone očekuje naslov Partizana i nastavak pada Crvene zvezde.

'Dok u nogometnom svijetu na Zapadu govore o transferima Garetha Balea, Waynea Rooneyja, Luisa Suáreza i Roberta Lewandowskog, u južnoj i istočnoj Europi postoje neke druge zanimljive stvari kojima se bave ljudi u nogometu', piše The Guardian.

Jonathan Wilson je u kratkom osvrtu spomenuo događanja u svijetu nogometa iz istočnog i južnog djela Europe, uključujući Rusiju, Kazahstan, Ukrajinu, Bugarsku i Srbiju.

'Trener srbijanskog Partizana Vuk Rašović ne gaji iluzije da će o njegovom radu suditi na osnovu rezultata u domaćem prvenstvu i zna da su važni rezultati u Europi. Zbog toga je 3. kolo kvalifikacija protiv Ludogorca ključno za njega. Crvena zvezda nastavlja svoj žalosni put samouništenja. Nogometna liga u Srbiji je postala skoro besmislena, nešto gdje se uvijek očekuje da Partizan pobjeđuje', piše The Guardian opisujući stanje u srbijanskom nogometu.

U svojoj analizi Wilson direktno ne spominje ostale zemlje južne Europe, ali donosi generalni zaključak da je stanje u nogometu u tom dijelu Europe zabrinjavajuće.

Inače, Jonathan Wilson često piše za britanske medije komentare o istočnoeuropskom nogometu, nogometnoj taktici, a autor je i pet knjiga, među kojima je i čuvena 'Inverting the Pyramid', djelo o povijesti nogometne taktike koja je 2009. pobrala brojne nagrade.