CEDEVITA BASKET TOUR 2014

Basifuha u Karlovcu osigurala Masters!

10.07.2014 u 08:06

Bionic
Reading

Posljednji turnir regije Sjever na kojemu se odlučivalo o sudionicima Masters turnira u Rijeci održao se u Karlovcu. Iznimno zanimljive i neizvjesne utakmice te kvalitetna 3x3 košarka obilježile su turnir koji se održao na Trgu Matije Gupca.

Seniori su u četiri skupine razigravali za ulazak u četvrtfinale. U prvome su Bivši (Nikola Uzelac, Dario Gazić, Tomislav Gavranović, Alen Hadžić) bili bolji od zanimljive ekipe Wanted iz Bihaća sa 15:8, dok je u drugome Basifuha (Nikola Baran, Hrvoje Planinić, Damir Harapin, Siniša Brčina) pobjedila finaliste Zagreba Klošare sa 15:12. Iskusni General Vasilije Mitu je rutinirano nadigrao Faul u napadu 15:6, a Dedini sinovi Domagoj Matić, Hrvoje Božić, Luka Bekavac, Tomislav Salopek) iznenađujuće su izbacili Fišer grupu 14:12.

U prvom polufinalu Basifuha je bolje otvorila utakmicu protiv Bivših te na kraju zasluženo slavila 13:11. Dedini sinovi odličnom igrom nastavili su i u polufinalu te zasluženo u produžetku pobjedili General Vasilije Mitu 16:14. U finalu im je ponestalo snage protiv Basifuhe koja je osvojila turnir pobjedom 13:11 te sa 200 osvojenih bodova osigurala nastup na Mastersu najboljih hrvatskih 3x3 ekipa u Rijeci. U show dijelu programa nastupili su KLC breakeri sa nekoliko zapaženih nastupa a odigrana je i ALL STAR utakmica između Neprincipijelne koalicije i Fišer grupe. Natjecanje u tricama osvojio je Luka Cindrić iz ekipe Klošari. Slijedi nam prvi turnir u regiji Zapad 08. srpnja u Crikvenici.

Više o ovom turniru pročitajte OVDJE