GOLIJADA I U RUSIJI

Bayern protutnjao Manchesterom, City nemoćan

02.10.2013 u 23:13

  • +7

Nogometna Liga prvaka 2. kolo (2. listopad)

Izvor: Reuters / Autor: Gleb Garanich

Bionic
Reading

Aktualni europski prvak očitao je nogometnu lekciju engleskom viceprvaku Manchester Cityju na Etihadu u sklopu 2. kola skupine D Lige prvaka. Momčad Pepa Guardiole slavila je s 3-1

Nije dugo trebalo Bayernu da pokaže zašto je prošle sezone bio najbolja momčad Europe. Igrala se sedma minuta kada je Franck Ribery dobio jednu loptu na 30-ak metara s lijeve strane Bayernova napada, krenuo je prema naprijed, uvidio prostor za udarac s 20 i kojeg metra, te sjajno pogodio u donji desni kut gola Joe Harta. Lopta je prije dolaska do Harta udarila u travnjak i nezgodno odskočila, zbog čega je ovaj bio u nemogućnosti bolje reagirati.

Iako je Bayern bio daleko bolji, rezultat se nije mijenjao sve do 56. minute kada je Thomas Müller postigao svoj četvrti pogodak u posljednjih pet utakmica u Ligi prvaka. Njemački je reprezentativac iskoristio sjajno dugačko proigravanje Dantea s centra igrališta, koje je dočekao na vrhu šesnaesterca, zaobišao Harta i mirno zabio za 2-0. Treba spomenuti da je katastrofalno pritom reagirao obrambeni igrač Cityja Gaël Clichy, koji je prvo krenuo za Müllerom, a onda odustao misleći da će ga netko drugi preuzeti. Još je bio toliko bezobrazan da je, uvidjevši da će Müller zabiti pogodak, raširio ruke i pitao se zašto nitko nije pokrio Nijemca?!


Svega četiri minute kasnije posljednji je gol Bayerna postigao Robben, nakon što je City izgubio loptu na centru. Toni Kroos je uzeo loptu, proigrao Arjena Robbena na desnoj strani, koji je izvrtio Matiju Nastasića i udarcem u bliži kut matirao Harta.

City se razbudio tek u završnici utakmice kada je menadžer Manuel Pellegrini u igru uveo Davida Silvu i Jamesa Milnera. Prvospomenuti Silva je u 80. minuti proigrao još jednog igrača koji je ušao s klupe, Negreda, a ovaj zabio za smanjenje i konačan rezultat 1-3.

Mario Mandžukić proveo je svih 90 minuta na klupi za pričuvne igrače.

Nogometna Liga prvaka, 2. kolo:

CSKA – Viktoria Plzen 3-2 (Tošić 19, Honda 29, Reznik 78-ah / Rajtoral 4, Bakoš 90+1)
Manchester City – Bayern 1-3 (Nedredo 80 / Ribery 7, Müller 56, Robben 60)

Redoslijed: 1. Bayern 6, 2. Manchester City 3, 3. CSKA 3, 4. Viktoria Plzen 0

Liga prvaka, Skupina D, 2. kolo
Manchester City 1 3 Bayern Munchen
Strijelci
0:1 F. Ribery (7') 0:2 T. Müller (56')
0:3 A. Robben (59') 1:3 Ă. Negredo (79')
Sastavi
J. Hart
M. Nastasic
V. Kompany
G. Clichy
M. Richards
S. Agüero (70' D. Silva)
Fernandinho
Y. Touré
S. Nasri (70' J. Milner)
G. Navas
E. Dzeko (57' Ă. Negredo)
M. Neuer
Dante
J. Boateng
D. Alaba
Rafinha
P. Lahm
T. Kroos
B. Schweinsteiger (76' J. Kirchhoff)
F. Ribery (85' M. Götze)
A. Robben (78' X. Shaqiri)
T. Müller
Žuti kartoni
S. Agüero 42'
S. Nasri 70'
J. Milner 75'
T. Kroos 45'
Crveni kartoni
J. Boateng 86'