NAKON OVE SEZONE

Beckhamova najteža odluka - povlači se s travnjaka!

16.05.2013 u 16:43

Bionic
Reading

Prije dva desetljeća debitirao je za seniorsku momčad Manchester Uniteda, a sada se, u 38. godini života, odlučio povući s nogometnih travnjaka. David Beckham, osim što je osvojio naslove u četiri velike europske lige (Engleska, Španjolska, SAD, Francuska), postao je i najpopularniji engleski sportaš diljem svijeta

Iako je na stolu imao ponudu da još godinu dana nosi dres PSG-a, 38-godišnji nogometaš odigrao je svoju posljednju utakmicu te se s još jednim trofejem, ali i nakon pomoći Carlu Ancelottiju, koji je nakon 19 godina posta donio naslov PSG-u, David Beckham odlučio umiroviti. Tko zna, možda da ova godina ostane u sjećanju po odlascima Unitedovih legendi.

Beckhamova karijera u brojkama

Manchester United - 394 nastupa, 85 golova
Real Madrid - 115 nastupa, 20 golova
LA Galaxy - 118 nastupa, 20 golova
AC Milan - 33 nastupa, dva gola
PSG - 11 nastupa, 0 golova


Potvrđujući ovu vijest za otočke medije, Beckham je rekao:

'Zahvalan sam PSG-u za što mi je dao priliku ne samo nastaviti karijeru, nego igrati na najvišoj razini, a uz sve to i velikim trofejem zaključiti karijeru.

Da mi je netko kao dječaku rekao da ću igrati i osvajati trofeje sa svojim klubom iz djetinjstva, Manchester Unitedom,  da ću biti kapetan i igrati za svoju zemlju više od stotinu puta te da ću igrati za neke od najvećih svjetskih klubova, rekao bih mu da je to samo fantazija. No sada, kada sam to sve doživio, mogu reći da sam jako sretan i da su se svi moji snovi ostvarili.'

David Beckham sa 115 nastupa rekorder je po odigranim utakmicama u dresu 'tri lava':

'Ovog dana kada gledam na svoju karijeru, mogu reći da je nošenje kapetanske vrpce bila najveća stvar u mojoj karijeri.

Znao sam da, svaki put kada sam obukao dres 'tri lava', nisam samo jedan u nizu velikih igrača koji imaju tu čast, već da predstavljam svakog našeg navijača kojem je stalo i do Engleske i do uspjeha reprezentacije. Čast mi je što sam predstavljao Englesku i na i izvan travnjaka... Želim zahvaliti svim svojim suigračima, velikim menadžerima s kojima sam imao priliku i zadovoljstvo raditi. Također, želim zahvaliti navijačima koji su me podržavali i davali mi snagu za uspjeh.'

Beckham, koji je igrao za neke od najvećih klubova na svijetu, kao što su Manchester United, Real Madrid i AC Milan, a pred kraj karijere i za Los Angeles Galaxy te PSG - nastavit će svoj 'veleposlanički' posao s raznim organizacijama, kao što su Sky Sport, Adidas, UNICEF i promicanje nogometa u Kini.

Nogometnu karijeru Beckham je započeo 1993. u dresu Manchester Uniteda s kojim je, između ostaloga, osvojio šest naslova engleskog prvaka i jednu Ligu prvaka. U redove Real Madrida preselio je 2003, od 2007. igrao je za Los Angeles Galaxy, a tijekom boravka u MLS ligi je u dva navrata dolazio u Milan na posudbe.

U redove PSG-a stigao je u siječnju potpisavši petomjesečni ugovor, a svu zaradu odlučio je donirati u dobrotvorne svrhe. Do kraja sezone Beckhamov PSG očekuju još dvije utakmice, zaključno s onom protiv Lorienta 26. svibnja.

Nakon što se u siječnju završio priču u LA Galaxyju, Beckham se sa suprugom Victorijom i četvero djece, Brooklynom, Romeom, Cruzom i Harper, preselio u London.

Njegovo bogatstvo procijenjeno je na 165 milijuna funti, što ga čini najbogatijim britanskim sportašem.