NA KLUPI ZORJE

Bivši igrač Hajduka primio se teškog posla. I to možda u najopasnijoj ligi svijeta

27.08.2024 u 14:03

Bionic
Reading

Osim na klupi Šahtara, na kojoj sjedi Marino Pušić, trener hrvatskih korijena, a uz njega su i Mario Satnić te Darijo Srna, ovog vikenda trenersku premijeru na klupi ukrajinskog kluba imat će još jedan Hrvat. Naime momčad Zorje iz Luhanska vodit će Mladen Bartulović, bivši igrač Hajduka

Bivši igrač Hajduka Mladen Bartulović (37 godina) do sada je bio pomoćni trener ukrajinskog prvoligaša, a nakon što je smijenjen Jurij Koval, dobio je priliku preuzeti klupu prve momčadi. Najveći dio svoje igračke karijere proveo je u Ukrajini, a sada lagano gradi trenerski put.

Doduše, prema nekim informacijama, Bartulović je možda tek privremeno rješenje.

A evo što je Koval rekao kada su ga pitali zašto on nije (glavni) kandidat za njegova nasljednika.

'Zorja ne bi smjela pasti ispod određene razine - zone natjecanja za europske kupove. Ako momčadi nedostaje emocija, treba je razdrmati. Barem u sljedećoj utakmici to će učiniti Mladen Bartulović. Tada će biti donesena odgovarajuća odluka u vezi s kandidaturom novog trenera.'

Zašto predsjednik Zorje Jevhen Heller ne razmatra kandidaturu Mladena Bartulovića?

'Tko je rekao da nije uzet u obzir? Bartulović je jedan od kandidata i možda glavna figura na listi.'

Inače, u ovom klubu od proljeća ove godine igra i Jakov Bašić, brat blizanac Tome Bašića. Dakle svima njima zajedničko je to što su barem dio karijere nosili dres splitskog kluba.

Nakon četiri odigrana kola u ukrajinskom prvenstvu Zorja drži osmo mjesto s dvije pobjede i dva poraza, odnosno šest bodova na kontu.