SJAJNA BORBA ZA TITULU

Boks dobio novog vladara u najboljem boksačkom meču današnjice

13.10.2024 u 08:22

Bionic
Reading

Rus Artur Beterbiev postao je apsolutni svjetski prvak u poluteškoj kategoriji pobjedom nad sunarodnjakom Dmitrijem Bivolom, u jednoj od najiščekivanijih boksačkih borbi ikad.

U meču koji je mogao otići na obje strane, Bivol (33) je u ranim rundama dominirao zahvaljujući boljoj kretnji i preciznim kombinacijama. Međutim, neporaženi Beterbiev (39) se vratio u borbu svojim karakterističnim pritiskom i snažnim udarcima. Na kraju su suci bodovali 114-114, 115-113 i 116-112 u korist Beterbieva, koji je postao prvi apsolutni prvak u poluteškoj kategoriji od 2002. godine i prvi u povijesti s četiri pojasa.

Beterbiev, koji je sada nositelj WBC, WBA (Super), IBF i WBO naslova, skromno je komentirao svoju izvedbu: 'Ne osjećam se loše, ali danas nisam boksao onako kako sam htio. Htio sam biti još kvalitetniji.'

Bivol, kojem je ovo bio prvi poraz u 24 borbe, izjavio je: 'Ja sam ratnik. Odradio sam svoj posao, ali osjećam da sam mogao bolje. To je bila odluka sudaca.'

Ova borba bila je prava poslastica za ljubitelje boksa, borba je najavljivana kao najbolji meč današnjice, a oba borca pokazala su različite, ali podjednako efikasne stilove. Bivol je briljirao u uvodnim rundama, dok se Beterbiev vratio snažnim udarcima, posebno u kasnijim rundama. Iako nije uspio zadržati svoj savršeni nokaut rekord (20 borbi, 20 nokauta do ove borbe), Beterbiev je dobio posljednje tri runde na svim sucima karticama, osiguravši pobjedu.

Međutim, promoter Bivola, Eddie Hearn, nije bio zadovoljan odlukom, nazvavši je sramotnom i kritizirajući jednog od sudaca koji je bodovao borbu sa 116:112. Dodajmo i da postoji velika mogućnost za revanš, s obzirom na tijesan ishod i atraktivnost borbe.