VELIKO FINALE

Borussijini navijači preplavili su London, a na Wembleyju ih je dočekao i poseban gost

01.06.2024 u 20:53

Bionic
Reading

Borussia Dortmund večeras igra finale Lige prvaka; na Wembleyju će protiv favoriziranog Real Madrida tražiti svoju drugu europsku krunu, a imat će i ogromnu podršku navijača iz Dortmunda

Bliži nam se početak najveće utakmice klupske sezone. Riječ je, naravno, o finalu Lige prvaka na kultnom Wembleyju. Tamo će se suočiti Real Madrid i Borussia Dortmund, dva europska velikana.

Iako je Madrid svakako favorit, Dortmund je ove sezone u elitnom UEFA-inom klupskom natjecanju pokazao koliko je moćan. Prošao je najtežu skupinu (tu su još bili Milan, Newcastle i PSG), a onda je redom izbacivala PSV, Atletico Madrid i, najimpresivnije, PSG u nokaut fazi.

Momčad Edina Terzića imat će posebnu podršku večeras u Londonu. Vjerni navijači iz Dortmunda preplavili su glavni grad Engleske i nadaju se da će na istom stadionu na kojem su prije 11 godina izgubili finale od Bayerna ovoga puta dohvatiti trofej.

Na Wembleyju će žuto-crne bodriti i čovjek koji ju je doveo do finala te 2013; Jurgen Klopp. Podrška je tu, sada sve ovisi o igračima.