supersport hnl

Čabraja uoči Hajduka: Jednom sam rekao da ćemo zaustaviti Livaju, pa nam je zabio dva gola

25.10.2024 u 16:29

Bionic
Reading

Lokomotiva u 11. kolu SuperSport HNL-a gostuje kod Hajduka (subota, 26. listopada, 16 sati, MAXSport1, MAXtv). Susret je najavio trener 'lokosa' Silvijo Čabraja

Lokomotiva već tradicionalno s posebnim motivom igra na Poljudu, utakmice s Hajdukom redovito su neizvjesne, pa se takav pristup od 'lokosa' očekuje i u 11. kolu SuperSport HNL-a (subota, 26. listopada, 16 sati, MAXSport1, MAXtv).

'Zakoračili smo na pozitivnu stazu, odigrali smo dvije utakmice bez poraza i to je svakako ojačalo samopouzdanje u svlačionici. Šteta je što smo protiv Rijeke primili taj pogodak u 90. minuti, tada bismo s još više optimizma otišli u Split, međutim i ovako se osjeća dobro raspoloženje', kazao je trener Lokomotive Silvijo Čabraja za Sportske novosti uoči subotnje utakmice s Hajdukom te dodao:

'Respektiramo Hajduk, vodeća je momčad lige, nakon deset kola uspjeli su Splićani prikupiti četiri boda više od Dinama i Rijeke i to dovoljno govori o njihovoj snazi. Hajduk još nije poražen u prvenstvu, svjesni smo da nas čeka zahtjevna utakmica na Poljudu, međutim bit ćemo spremni za sva iskušenja. Praktički nemamo što izgubiti u Splitu, Hajduk je opipljivi favorit, a mi ćemo pokušati napraviti iznenađenje i vratiti se u Zagreb s pozitivnim rezultatom.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Lokomotive se nakon lošeg starta uspjela posložiti, izgleda sve bolje i opasnije...

'Da, svlačionica nam je tijekom ljeta još kako promijenila izgled, opet je došlo do velike smjene igrača i praktički smo ispočetka slagali momčad za ovu sezonu. No, stvari polako dolaze na svoje mjesto i vjerujem da ćemo se u Splitu opet predstaviti u dobrom izdanju. Hajduk je svakome igraču veliki motiv, svi vole igrati protiv Dinama i Hajduka, kako bi pokazali svoj potencijal na takvim dvobojima protiv autoritarnih suparnika. Vjerujem u svoje igrače, nadam se da su i oni samouvjereni, da će biti konkurentni domaćinu i odigrati dobru utakmicu, te ostvariti dobar rezultat', uvjeren je Čabraja koji ima 'recept' za Hajduk:

'Recept je jednostavan - moramo odigrati dobru utakmicu i ne smijemo griješiti. Svaka momčad ima svoje vrline i mane, pa tako i Hajduk. Detektirali smo neke njihove slabosti, ukazali smo igračima na te mane u igri Splićana i nadam se da ćemo uspjeti iskoristiti neke od tih slabosti. Trenutačno je Hajduk vodeći, prednost od četiri boda ispred Dinama i Hajduka dovoljno govori o vrijednosti Splićana i tu sav razgovor prestaje. Jasno je da je Hajduk opipljivi favorit u subotu na Poljudu, ali mi ne dolazimo s bijelom zastavom.'

  • +39
NK Lokomotiva - NK Rijeka (18.10.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Najveća Hajdukova vrlina je ponovno raspoloženi i razigrani Marko Livaja...

'Točno je, ove sezone opet nosi Splićane i od njega nam prijeti najveća opasnost. Jednom sam se u najavi dvoboja s Hajdukom malo zaletio i rekao sam da ćemo ga zaustaviti. A onda nam je dan kasnije zabio dva gola... Dakle, o Livaji možemo govoriti samo pohvalnim riječima, ali ima u Hajduku još kvalitetnih pojedinaca i ne budemo li odigrali utakmicu na željenoj razini, imat ćemo dosta problema. U suprotnom, bude li moja momčad dobro odigrala, Hajduk će biti u problemu', zaključio je Silvijo Čabraja.

U prvom ogledu u aktualnoj sezoni Lokomotiva i Hajduk odigrali su 1:1 u Kranjčevićevoj sredinom kolovoza. Gol za 'bile' postigao je Trajkovski, a Lokomotiva je tada izjednačila u sedmoj minuti nadoknade preko Čopa koji je realizirao jedanaesterac.

Glavni sudac utakmice je Mateo Erceg iz Benkovca, pomagat će mu Dino Knez iz Osijeka i Deni Grofelnik iz Valpova, a četvrti sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova. VAR sudac je Dario Bel iz Osijeka, a asistent VAR suca Dario Kulušić iz Šibenika.

Standings provided by Sofascore