MENTOR I UČENIK

Camavinga otkrio kako je zbog Modrića promijenio veliku želju: Želim pet titula, ali...

01.06.2024 u 08:20

Bionic
Reading

Real Madrid večeras od 21 sat igra finale Lige prvaka i traži nevjerojatnu 15. europsku titulu u klupskoj povijesti. Luki Modriću će to biti možda i posljednja utakmica za Madrid i šansa da se sa šestim naslovom izjednači s klupskom legendom

Real Madrid i Borussia Dortmund večeras od 21 sat igraju finale Lige prvaka na kultnom Wembleyu. Madrid traži svoju nevjerojatnu 15. titulu, čak šestu u posljednjih 10 godina, dok se Dortmund nada da može napraviti veliko iznenađenje i drugi puta se okititi titulom prvaka Europe.

U pripremi za finale oči su bile uprte u smjeru Tonija Kroosa, koji će u Londonu odigrati svoju posljednju utakmicu za Madrid; zajedno s Lukom Modrićem definirao je modernu eru madridskog kluba. U slučaju slavlja, Modrić i Kroos će doći do šeste europske titule i time izjednačiti podvig klupske legende iz pedesetih, Paca Genta.

Francuski reprezentativac Eduardo Camavinga vjerojatno će startati uz Kroosa u sredini terena budući da je njegov sunarodnjak Aurélien Tchouaméni ozlijeđen. Camavinga je uoči finala pričao o šansama njegove momčadi, ali se i specifično referirao na Modrića i činjenicu da je zbog njega (i Kroosa) promijenio svoje ciljeve u klubu.

  • +13
Real Madrid - Bayern, polufinale Lige prvaka (8.5.2024.) Izvor: EPA / Autor: J.J. Guillen

'Kada smo posljednji put osvojili Ligu prvaka, rekao sam da želim pet titula, ali ako pobijedimo u subotu Modrić i Kroos će ih imati šest, ja dvije. Tako da ću i ja onda htjeti još jednu titulu, ne pet nego šest', kazao je.

'Nadam se da ćemo pobijediti, ali to sigurno neće biti lagana utakmica. Dortmund je momčad koja ima povijest, dobra su ekipa. Ne možete do finala ako nemate kvalitetu, bit će jako teško', dodao je.