PRVI U SKUPINI

Češka srušila Škote usred Glasgowa i poslala ozbiljno upozorenje Hrvatskoj; 'Vatreni' se posebno moraju paziti napadača Bayera koji je jedan gol zabio sa centra

Bionic
Reading

Na Europskom prvenstvu, u drugoj utakmici prvog kola skupine D, u kojoj se nalazi i Hrvatska, Češka je u Glasgowu svladala Škotsku 2:0

Škoti su se nakon 13 godina i SP-a u Francuskoj, vratili na veliko natjecanje. I to u Glasgowu na stadionu Hampden Park gdje ih je dočekalo 12 tisuća gledatelja, koliko je bilo dozvoljeno zbog epidemiloških mjera. Na tribinama su Škoti dominirali protiv malobrojnih Čeha, ali na terenu je bila drugačija priča.

Družina koju vodi izbornik Jaroslav Šilhavy iznenadila je svojeg domaćina te je trijumfom preuzela prvo mjesto na ljestvici i poslala jasno upozorenje Hrvatskoj s kojom igra u drugom kolu (petak, 18 sati).

Vatreni će se posebno morati pripaziti Patrika Schicka, napadača Bayera koji je dva puta zatresao mrežu 'Otočana'. Nezgodan golgeter koji je u zadnjih devet susreta za reprezentaciju zabio sedam pogodaka te imao dvije asistencije. Sigurno će biti prava napast za zadnju liniju hrvatske reprezentacije koja je nakon lošeg starta i poraza od Engleza prisiljena loviti pobjedu.

Prvi pogodak Čeha stigao je u 42. minuti. Coulaf je ubacio s desne strane, a Schick glavom neobranjivo pogodio Marshalla. U sedmoj minuti nastavka Schick je primijetio kako je škotski vratar daleko od svojih vratiju i gotovo sa centra je zatresao mrežu. Pogodak koji će se dugo vrtjeti na televizijskim ekranima.

  • +8
Škotska - Češka, 1. kolo Eura 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Mora se priznati i da su Škoti imali svojih sjajnih prilika, jednom se ispriječila greda koja je zaustavila udarac Hendryja, a ostalo je pohvatao drugi češki junak golman Tomaš Vaclik ili je završilo u bloku požrtvovanih čeških braniča.

Nakon što su sve četiri reprezentacije skupine D odigrale 90 minuta na ljestvici Češka i Engleska imaju po tri boda, a Hrvatska i Škotska su bez bodova.

ŠKOTSKA - ČEŠKA 0:2

Strijelci: 0:1 Schick (42), 0:2 Schick (52)

  • ŠKOTSKA: Marshall - Hendry (67. McGregor), Hanley, Cooper - O'Donnell (79. Forrest), McGinn, McTominay, Armstrong (67. Fraser), Robertson - Dykes (79. Nisbet), Christie (46. Adams)
  • ČEŠKA: Vaclik - Coufal, Čelustka, Kalas, Boril - Kral (67. Holes), Souček - Masopust (72. Vydra), Darida (87. Sevcik), Jankto (72. Hlozek) - Schick (87. Krmenčik)