DJELOVANJE POLICIJE

Četiri igrača Rijeke na obavijesnom razgovoru u policiji

30.09.2013 u 11:12

  • +15

Sukob na Kantridi, Armada vs Torcida

Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic

Bionic
Reading

Nema mira nakon Jadranskog derbija. No, dok policija 'češlja' tko je još od navijača odgovoran za nerede, riječka je policija privela i četiri nogometaša domaćih koji su ometali rad službenih osoba

Prema pisanju Novog lista, Josip Brezovec, Leon Benko, Dario Knežević i Ivan Močinić terete se da su sprječavali službene osobe u obavljanuju svojih dužnosti, konkretno spomenuti igrači 'Rijeke' su verbalno pokušali ishoditi oslobađanje jednoga navijača koji je nakon utakmice utrčao na teren ne bi li se domogao bijeloga dresa.

No, autor teksta navodi kako je ova akcija policije - loša jer nakon što su odlučnom akcijiom 'rastjerali' manje-više mirne gledatelje na istočnoj tribini tijekom Jadrnaskog derbija, po kojima su padale baklje pripadnika Torcide, iz riječke policijske uprave pozvali su na obavijesni razgovor četvoricu nogometaša 'Rijeke'.

Budući da nisu uhićeni oni koji su izazvali incidente i mogli ugroziti nečiji život, ovaj potez policije može se samo opisati jednom riječju - sramota.

Slična se scena dogodila prije nekoliko dana u Portugalu, kada je trener Benfice Jorge Jesus sam želio vratiti jednog navijača na tribinu, no uplela se policija i započela 'obradu'. Tu je Benficin trener potpuno izgubio strpljenje i krenuo u obračun s policajcem. Udarao ga je po ruci dok ovaj nije pustio navijača, no u međuvremenu je isti završio u rukama drugog policajca koji ga je na kraju izveo s travnjaka iako je Jesus navlačio i njega.