TREBA MALO I SREĆE

Cijeli svijet će to pozorno pratiti, ali što bi bilo najbolje za Dalića i reprezentaciju?

14.11.2017 u 11:16

Bionic
Reading

Hrvatska se plasirala na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji pa će se i u našoj zemlji s nestrpljenjem iščekivati ždrijeb koji je na rasporedu 1. prosinca u Moskvi. Mi smo se malo poigrali pa napravili zasad najtežu i najlakšu skupinu za Dalićeve izabranike

Švedska je iznenadila Italiju i tako pogurnula Hrvatsku iz trećeg u drugi jakosni 'pot' prilikom ždrijeba što znači da naša reprezentacija u skupini za World Cup ne može završiti sa Španjolskom, Švicarskom, Engleskom, Kolumbijom, Meksikom ili Urugvajem (i najvjerojatnije Peruom koji mora proći Novi Zeland, zasad je tu Island).

U potu 1 su domaćin Rusija, svjetski prvak Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska i Francuska. Nekoga moramo dobiti, a kao najgora opcija zvuči Brazil, Francuska ili Portugal, jer osim što su kvalitetni, s njima imamo debelo negativan omjer (nikoga od njih nikad nismo pobijedili).

Kao najbolja opcija izgleda Rusija bez obzira što je domaćin te Poljska.

Iz pota 3 (zasad su unutra Kostarika, Švedska, Tunis, Egipat, Senegal, Iran), kao najnezgodniji suparnici izgledaju Kostarika i Švedska (no tu će najvjerojatnije završiti Danska/Irska i Island), a iz pota 4 (Srbija, Nigerija, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja i S. Arabija) valjalo bi izbjeći Srbiju (može biti i u 3 potu ako joj se poklope ostali rezultati) i Nigeriju.

Podsjećamo u skupinama ne mogu biti reprezentacije iz istih kvalifikacijskih zona (osim iz Europe mogu biti maksimalno dva u skupini), a u našoj projekciji najteže i najbolje skupine nismo uzimali reprezentacije koje još nisu izborile plasman na SP (sigurno bi Novi Zeland bio najlakši suparnik iz 4 pota kada bi prošao play-off) .

  • +10
Hrvatska slavi prolazak na SP u Rusiju Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Najteža skupina:

1. opcija: Brazil, Hrvatska, Švedska, Nigerija

2. opcija: Brazil, Hrvatska, Kostarika, Srbija

3. opcija: Francuska, Hrvatska, Kostarika, Nigerija

Najlakša skupina:

1. opcija: Poljska/Rusija, Hrvatska, Iran, Panama

2. opcija: Poljska/Rusija, Hrvatska, Egipat, Saudijska Arabija