irac se vraća

Conor McGregor opet piše povijest! Vrtoglavom cifrom oborio prijašnji UFC-ov rekord

13.05.2024 u 14:26

Bionic
Reading

Conor McGregor napokon se vraća u oktogon, ovog puta protiv Amerikanca koji mu želi zagorčati povratak

Ukoliko je postojalo ikakvo pitanje o sposobnosti Conora McGregora da proda ulaznice za svoju borbu nakon trogodišnjeg izbivanja, više nije upitno, ponovno je dokazao da to nitko ne radi bolje od njega.

Nakon UFC St. Louisa u subotu, glavni izvršni direktor UFC-a Dana White otkrio je da je McGregorova nadolazeća borba protiv Michaela Chandlera, 29. lipnja u T-Mobile Areni u Las Vegasu, već proizvela najveći 'live gate' u povijesti tvrtke s događajem koji se održava za šest tjedana.

'To je već daleko više od 20 milijuna dolara', rekao je White novinarima na press konferenciji nakon borbe.

UFC zapravo nikad prije nije proizveo 'live gate' od 20 milijuna dolara, ali McGregor se već borio u tri od pet najprodavanijih događaja svih vremena.

Još 2016. godine McGregor je postao prvi borac koji je postao simultani UFC prvak u dvije divizije kada je nokautirao Eddieja Alvareza na UFC-u 205 u New Yorku. Ta je priredba generirala live gate od 17,7 milijuna dolara, što drži trenutni rekord svih vremena.

Druga najveća zarada ostvarena je za McGregorov UFC 229 okršaj protiv Khabiba Nurmagomedova u Las Vegasu, koji je zaradio 17.188.895 dolara.

Naravno, UFC je računao na veliki interes oko McGregorovog povratka na UFC 303, s promocijom koja je nudila pakete ulaznica za VIP osobe koji su premašili više od 12.000 dolara.

Najpopularniji borac svih vremena vraća se pred svijetla reflektora te nam je preostalo jedno pitanje, može li opet biti onaj stari razarač kojem nitko nije ravan?

  • +3
Conor McGregor Izvor: EPA / Autor: ARMANDO ARORIZO