BRAVO BORNA

Ćorić furiozno do 2. kola; ovo mu je prva pobjeda na Wimbledonu nakon čak devet godina

01.07.2024 u 15:03

Bionic
Reading

Najbolje rangirani hrvatski tenisač u prvom kolu je za tek nešto više od dva sata pobijedio Felipea Meligenija i izborio plasman u drugo kolo

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić, trenutno 89. ATP ljestvici, plasirao se u drugo kolo Wimbledona pobijedivši brazilskog kvalifikanta Felipea Meligenija Alvesa sa 6:3, 7:6 (2), 6:3 za dva sata i 12 minuta te time izjednačio svoj najbolji rezultat na trećem Grand Slam turniru u sezoni.

Za svoj prvi plasman u treće kolo Wimbledona Ćorić će morati pobijediti boljeg iz dvoboja Talijana Mattea Arnaldija i Amerikanca Francesa Tiafoea.

Bio je ovo drugi ovogodišnji dvoboj Ćorića i Meligenija Alvesa i druga pobjeda hrvatskog reprezentativca, koji je u tri seta svladao Brazilca na tvrdoj podlozi u dvorani na Challengeru u Belgiji krajem siječnja.

Meč na terenu sedam All England Cluba Ćorić je otvorio spasivši dvije break lopte u trećem gemu, a onda je u sljedećem oduzeo suparnikov servis što mu je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta dvoboja.

Drugi set je bio izjednačeniji, iako Brazilac nije uspio doći do prilike za break, a spasio je svoj servis u devetom gemu, kad je Ćorić došao do jedine break lopte u drugom setu. Ćorić je tie-break otvorio osvojivši prva dva poena, potom izgubio sljedeća dva, da bi osvojio sljedećih pet i time došao na jedan set od plasmana u drugo kolo.

Ipak, ovakav razvoj događaja nije slomio borbeni duh 26-godišnjeg brazilskog kvalifikanta. Meligeni Alves je prijetio na početku trećeg seta, ali je olako propuštao stvorene prilike. U prvom gemu je imao 15-40 i napravio dvije neiznuđene pogreške, u trećem je propustio 30-40 i jednu prednost.

Kako to obično biva, ubrzo je bio kažnjen. Ćorić je u šestom gemu oduzeo Brazilčev servis, potvrdio break u sljedećem gemu za vodstvo 5-2, a kad je dobio priliku servirati za meč, 27-godišnji Zagrepčanin je ostavio suparnika bez poena te nakon dva sata i 12 minuta došao do svoje druge pobjede u All England Clubu. To mu je ujedno i jedina na Wimbledonu od 2015., kad je debitirao.

Od pobjede nad Ukrajincem Serhijem Stahovskijem, Borna je na jedinom travnatom Grand Slam turniru nanizao poraze od Andreasa Seppija (2. kolo 2015.), Ive Karlovića (2016.), Ryana Harrisona (2017.), Danila Medvjedeva (2018.) i Guida Pelle (2023.).

Ovime je prekinuo i niz poraza na Grand Slam turnirima koji je trajao od prošlogodišnjeg Roland Garrosa, na kojem je stigao do trećeg kola.