OD SVIH BAŠ NJEMU

Čudni kriteriji; odluka koja je izbezumila navijače Dinama

21.09.2016 u 16:08

Bionic
Reading

Privremeni trener zagrebačkog Dinama Željko Sopić startao je na klupi Dinama pobjedom u prvom kolu kupa kod Velog Vrha (5:0), ali je donio i jednu odluku koja je iznenadila navijače hrvatskog prvaka

Na travnjak igrališta Tivoli s kapetanskom vrpcom oko ruke istrčao je Portugalac Paulo Machado. Trenutak koji je mnoge ostavio u čudu, jer kapetansku vrpcu treba zaslužiti ne samo stažom i igrama u klubu nego i ponašanjem.

A portugalski nogometaš ima veliki grijeh iz prošle sezone kada je u 65. minuti utakmice pretkola Lige prvaka protiv norveškog Moldea pri izlasku s terena pokazao srednji prst gledateljima na zapadnoj tribini (dobio zbog toga i crveni karton od suca).

Machado se kasnije ispričao zbog svog postupka, platio i rekordnu kaznu od 750 tisuća kuna no njegov prst se nije mogao zaboraviti.

I zato čudi odluka Sopića da ga se nagradi s kapetanskom vrpcom. Na travnjaku je primjerice od prve minute bio Ante Ćorić, neki drugi talentirani klinci, pa i drugi stranci koji bi bili bolje rješenje, jer oni nikada nisu maksimirskoj publici pokazali srednjak.