UGOVOR NA ČEKANJU

Del Pierova avantura u Australiji ne razvija se prema planovima

12.12.2012 u 14:12

Bionic
Reading

Talijanski nogometaš Alessandro Del Piero postao je dolaskom u Sydney FC protagonist najunosnijeg ugovora u povijesti svog kluba

Juventusova ikona, 38-godišnji Del Piero, potpisao je ugovor na jednu godinu s opcijom produljenja na još jednu sezonu.

Iako u igračkom planu nije zakazao, zabio je pet golova u osam utakmica, njegova momčad tavori na zadnjem mjestu na ljestvici s 10 bodova iz jednako toliko utakmica. Del Piero je trenutno izvan stroja zbog ozljede zadnje lože pa u zadnjem kolu i gostujućoj pobjedi nad Wellingtonom 2-1 nije nastupio.

'Tema produljenja mog ugovora trenutno nije aktualna. Razgovarao sam s klubom, s kojim imam dobre odnose, ali trenutno razmišljamo dan po dan. Prvo moramo popraviti svoj položaj na ljestvici, a onda možemo u miru i tišini razgovarati o idućoj sezoni', veli Del Piero.

Ozljedu zadnje lože zadobio je u ogledu protiv Melbournea u 9. kolu.

'Bila je to prilično opasna utakmica zbog šest ili sedam startova s leđa. To je opasno. No nisam ovdje stigao da bih plakao i jadikovao u stilu 'oh, kako me tuku'. Posao sudaca je da zaštite igrače', rekao je Del Piero, čiji je nastup u idućem kolu protiv gradskog rivala Sydney Wanderersa u subotu pod znakom pitanja.