Sramotne scene u u tučepima

Detalji sramotnog sukoba trenera i igrača Splita: 'Poludio sam kad mi je opsovao majku'

19.10.2024 u 14:03

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 7. kola 1. ŽNL Splitsko – dalmatinske, Jadran je u Tučepima svladao RNK Split 3:0, a utakmicu je obilježio nesvakidašnji incident jer su se potukli igrač i trener RNK Splita.

Došlo je do žestokog sukoba igrača RNK Splita Rina Juginovića i trenera Mirka Milakovića. Juginović je zamijenjen u 17. minuti, a to mu očito nije najbolje sjelo te je nakon utakmice tražio objašnjenje za taj potez Milakovića. Za komentar cijele situacije Dalmatinski portal je kontaktirao Milakovića koji je pojasnio sramotne scene.

'Momak je igrao loše, napravio sam izmjenu. To je moja trenerska dužnost. Uostalom ta izmjena donijela je bolju izvedbu ekipe. Čim sam izašao iz svlačionice nakon utakmice pitao me 'zašto ste me izvadili'. Ja sam mu na to rekao kako ćemo sve riješiti na treningu u ponedjeljak. Ali, tu nije bio kraj. Nastavio je ići za mnom, govorio svašta, između ostalog je rekao 'smeće ti ćeš mene vaditi', a poludio sam kada mi je rekao 'je..m ti majku'.'

Milaković dodaje kako nije došlo do fizičkog obračuna.

'Nije bilo nikakvog fizičkog obračuna. U jednom trenutku bio sam okružen s nekoliko igrača. Oni što manje igraju su me pritisnuli, ali su došli ostali igrači i smirili situaciju. Istina je da sam ja zamahnuo prema igraču, u jednoj ruci sam imao kopačke, a u drugoj laptop i torbu. Ne opravdavam taj postupak, ali teško je na takve stvari ostati miran. Napravio sam to nesvjesno, bio sam iziritiran', kaže trener Splita i zaključuje da za Juginovića nakon ovog više nema mjesta u klubu.

'S njim dosad nisam imao većih problema, ali sam od ostalih igrača saznao da je u jednoj zajedničkoj grupi Juginović napisao 'ajmo namjerno izgubiti utakmicu u Tučepima da smijenimo trenera.Mislim da za Juginovića više nema mjesta u klubu. Ja sam odradio svoj dio posla i sada dolazi novi trener. U klub sam došao na nagovor svog prijatelja Vjerana Simunića, a preuzeo sam ulogu trenera nakon njegovog odlaska. Došao sam tu učiti, radim besplatno. Napravili smo pomak, doveli smo kondicijskog trenera i fizioterapeuta. Radi se dobro, uvjeti su dobri.'