VEĆ 16. OVAKVO PRIZNANJE

Dinamo je ponos grada, ali oni su ga zasjenili jer najbolji su klub Zagreba

11.05.2024 u 07:48

Bionic
Reading

Rukometni klub Zagreb ponovno se istaknuo na sportskoj sceni Grada Zagreba, zauzevši prvo mjesto među svim klubovima gradskog značaja prema ocjeni Sportskog saveza Grada Zagreba.

S impresivnih 146 bodova od mogućih 175, RK Zagreb je nadmašio čak i nogometni klub Dinamo, postavši tako najznačajniji sportski kolektiv u glavnom gradu Hrvatske.

Klubovi gradskog značaja, kako su definirani od strane saveza, uključuju vodeće muške i ženske ekipe iz najrazvijenijih loptačkih sportova koji se izdvajaju svojim uspjesima unutar ligaških sustava. Ova priznanja nisu samo odraz uspjeha na sportskom terenu, već i kvalitete programa, organizacijskih sposobnosti te uloge u promociji Zagreba kroz sport.

'Ovo je potvrda kontinuiranog truda i rada cijele ekipe. Biti prepoznat na ovakav način u gradu koji živi sport svakodnevno, velika je čast', poručili su iz kluba.

Ovo priznanje dolazi na vrhuncu odlične sezone za Zagrebaše koje čeka završnica Kupa Hrvatske sljedeći tjedan u Poreču i dvoboj protiv Nexea 23. svibnja u Kutiji šibica u kojem mogu osigurati novi naslov prvaka. Uz to, ove su sezone dogurali i do osmine finala Lige prvaka gdje ih je zaustavio Montpellier.

Prošle godine klub je također bio proglašen najboljom muškom ekipom Grada Zagreba, što je bio rekordni 15. put, a priznanje je pokazatelj da RK Zagreb predstavlja vrhunac hrvatskog rukometa, ali i da je njihov rad prepoznat kao temelj za buduća sportska dostignuća u Zagrebu i šire.