NASTAVLJA SE 8. KOLO

Dinamo okupiran Lyonom, Osijek sanja iznenađenje

10.09.2016 u 09:46

Bionic
Reading

Nakon što su u petak 8. kolo MAXtv Prve lige otvorili Inter i Hajduk (1:1), subotnji raspored donosi ogled Dinama i Osijeka (ArenaSport 3, 19 sati), što je ujedno i derbi ovoga kola

Nije Dinamo oduševio igrom na startu sezone, ali je svejedno došao do rezultata i Lige prvaka, dok Osijek igra kao preporođen, ali ima i dosta problema s izostancima za Maksimir gdje nije pobijedio od 2000. godine.

Iako igrom nije dominirao, Dinamo je prvu fazu sezone završio sa 19 bodova, kao i vodeća Rijeka, te plasmanom u skupinu Lige prvaka.

Svakako uspjeh za novog trenera Zlatka Kranjčara, ali prava iskušenja tek dolaze, pogotovo u svjetlu prodaje nekoliko najboljih igrača kao što su Pjaca, Rog i vratar Eduardo. Nije Dinamo doveo adekvatne zamjene, te ostaje vidjeti kako će s postojećim kadrom broditi na dvije fronte, a samo do kraja rujna čeka ga sedam utakmica, što je pakleni ritam za hrvatske prilike.

Prva je danas s Osijekom, koji je nakon godina stagnacije s ubrizganim mađarskim kapitalom krenuo uzlaznom putanjom, te ne kani biti 'glineni golub' kao što je bio godinama protiv kluba iz Maksimira. Upozoravaju na to i u Dinamu.

'Sedam utakmica nas čeka do 1. listopada, svaki igrač će mi biti važan. Koliko je s jedne strane lijepo što imamo toliko reprezentativaca, toliko je to hendikep jer nismo bili kompletni u treningu. Ipak, ovaj miniciklus je bio dobar, s onima koji su bili tu odradili smo što smo htjeli, Machado je igrao poluvrijeme za B-momčad, zadovoljan sam. Ulazimo u novi ciklus s optimizmom i željom da napravimo dobar rezultat, dakako, želimo i dobar europski rezultat', kaže trener Dinama Zlatko Kranjčar, koji danas ne može računati na lijevog beka Pivarića, dulje odsutne Leškovića i Goncala, te povratnika iz Lokomotive, mladog veznjaka Fiolića.

Dvoznak.com

Najave svih današnji utakmica nađite na adresi za pametno klađenje - Dvoznak.com


'Tek ću u na dan utakmice s Osijekom odrediti 18 igrača, koji će biti u zapisniku. Neke ću odmarati, neki će igrati za B-momčad. Ne znam još tko, vidjet ćemo. U svakom slučaju, protiv Lyona ćemo pojačati sredinu terena, tu bismo mogli iskoristiti šansu jer važan je protok lopte kroz sredinu', pojašnjava Dinamov trener, koji ima opciju da Benkovića prekomandira na zadnjeg veznog, ako bi stopere igrali Sigali i Schildenfeld.

'Osijek je sasvim drugačiji nego prošlih sezona, dobro su startali, izbalansirana su momčad. Moji suradnici su ih dobro pratili, respektiramo ih, ali najbitniji nam je pozitivan rezultat i kvalitetna priprema za Lyon, Nama kiksovi u 1. HNL nisu dopušteni', podvukao je strateg domaćih Zlatko Kranjčar.

Prava i sposobna uprava temelj je uspjeha svakoga kluba, pa se to pokazalo i na primjeru Osijeka. Ciljana i kvalitetna pojačanja, simbioza s navijačima i eto Osječana na trećem mjestu s tri boda manje od Rijeke i Dinama.

Slavili su pritom na sva četiri gostovanja koja su igrali, ali ovo u Maksimiru je ipak druga dimenzija, ma koliko Dinamo nije razvaljivao suparnike u zadnje vrijeme i samo u četiri od 12 utakmica doma u 2016. je dobio s više od pogotka razlike.

Gaje Osječani nadu da će i oni pružiti veliki otpor modrima, ali ih sputava što imaju dosta problema s izostancima baš za ovu utakmicu, pogotovo u sredini terena gdje im izostaju Petrović, Pušić i Vojnović, uz Kneževića ključni ljudi u tom segmentu igre.

'Ozljeda Lesjaka je kompliciranija nego što se u prvi trenutak činilo, Pušić je protiv Cibalije napravio nezgodan pokret i još nije u punom pogonu, a Vojnović se oporavlja od puknuća rebra. On bi već igrao, ali nije mu posve zaraslo. Njima treba pridodati i Milovana Petrovića, koji ima tri žuta kartona. Na toj poziciji zadnjih veznih ionako smo kratki, a baš su nju napali silni problemi. No, smislit ćemo mi već nešto', kaže trener Osijeka Zoran Zekić, koji ne dvoji za Mioča, već Lukić ili Lulić u formaciji 4-2-3-1.

'Bit ćemo oslabljeni, ali ne treba nas to sprečavati da se u Maksimiru pokažemo u hrabrom izdanju. Prognoze i priče unaprijed me ne zanimaju, Dinamo je favorit, tu dvojbe nema, ali mi moramo biti spremni pokazati kako se ničega ne bojimo. Moramo biti spremni igrati nogomet, pa ćemo vidjeti rasplet', podvukao je trener gostiju Zoran Zekić, a otkako je 1. HNL Osijek je samo jednom pobijedio Dinamo u Maksimiru i bilo je to prije 16 godina.