ČELIČNA DISCIPLINA

Dinamo želi Felixa Magatha za trenera!

24.08.2013 u 07:00

Bionic
Reading

Njemački stručnjak Felix Magath koji je s Bayernom i Wolfsburgom osvojio Bundesligu, želja je čelnika Dinama za mjesto trenera hrvatskog prvaka

Kako Sportske novosti doznaju iz svojih izvora, Felix Magath prva je Mamićeva želja za Jurčićeva nasljednika. Ovaj 60-godišnji stručnjak poznat je po čeličnoj disciplini, a mnogi ga smatraju jednim od posljednjih 'tiranina' jer cijedi i posljednje atome snage iz svojih igrača.

Magathovi treninzi često su nalik su pripremama specijalaca, tako da bismo, ako zaista misija Dinamovih čelnika uspije, lako mogli vidjeti kako neke zvijezde hrvatskog prvaka ispuštaju dušu na treningu.

U svojoj karijeri Magath je dva puta osvajao Bundesligu i to s Bayernom i Wolfsburgom, a u svojoj karijeri vodio je HSV, Nürnberg, Werder, Eintracht, Stuttgart, Bayern, Wolfsburg i Schalke.

Kada je vodio Wolfsburg, njemački su se mediji raspisali kako su ga igrači bojkotirali zato što nikada nije uspio uspostaviti pravi kontakt sa svlačionicom. U svakom slučaju, Magath će, ako dođe u Maksimir, zavesti čeličnu disciplinu, ali i tražiti od igrača maksimalnu fizičku spremu. Uza sve to, Magath bi vjerojatno i prije nego bi došao na prvi trening, nekoliko igrača proslijedio u drugu momčad, samo kao primjer ostalima. Sjetimo se, to je čovjek koji nije imao problema potjerati Diega na tribine, pa što bi tek činio u Dinamu…