EVO ŠTO JE REKAO

Đoković Amerikancima citirao patrijarha Pavla

26.08.2013 u 22:59

Bionic
Reading

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković dao je opširan intervju za američki magazin The New Yorker u kojem je citirao patrijarha Pavla

Amerikanci su s prvim nositeljem US Opena napravili razgovor na čak devet stranica. Secirali su Đokovićev životni put od rođenja pa sve do najvećih teniskih uspjeha.

Bilo je tu dosta detalja koji su se znali otprije o najvećem srpskom sportašu, a tijekom intervjua Đoković je novinarki citirao srpskog patrijarha Pavla.

'Pamtim lijep citat patrijarha Pavla, jednog od najvećih ljudi koje je Srbija ikada imala, koji je preminuo 2009. On je bio jako skroman čovjek. Sestra mu je bila bolesna i svakog dana se vozio javnim prijevozom kako bi je posjetio. Nije koristio automobile i uvijek je volio pričati s ljudima. Jedan mu je dječak tako rekao kako ima sve petice i kako je uspješan u školi. Patrijarh mu je na to odgovorio: 'To je lijepo, čestitam ti. Ali nisu ocjene to što te čini čovjekom, već tvoje ponašanje.' Trudim se da to primijenim i u životu', izjavio je Đoković.