Spektakl u finalu

Đoković prvi put u karijeri izborio finale Olimpijskih igara

  • A.H.
  • Zadnja izmjena 02.08.2024 21:00
  • Objavljeno 02.08.2024 u 21:00
Bionic
Reading

Novak Đoković plasirao se u finale Olimpijskih igara pobjedom protiv Talijana Lorenza Musettija. Srpski tenisač slavio je sa 6:4, 6:2.

Prvi do prilike za break stigao je Musetti, koji je dan uoči Igara osvojio turnir u Umagu. Propustio je break-loptu kod 1:1, a onda odmah u sljedećem gemu spasio četiri break-lopte. Ipak, kada je 22-godišnji Talijan servirao za ostanak u setu posustao je i Đoković je stigao do breaka i seta.

Na startu drugog seta viđena su čak četiri breaka, a onda je 37-godišnji Đoković uspio osvojiti gem na svom servisu i opet breaknuti suparnika. Do kraja meča prvi nositelj je napravio još jedan break za potvrdu pobjede i osvajanja minimalno srebra.

U finalu Đokovića čeka Španjolac Carlos Alcaraz. Bit će to repriza nedavno završenog Wimbledona, kada je Alcaraz lako slavio s 3:0. Dosad su se Đoković i Alcaraz sastali sedam puta, a Španjolac vodi 4:3 u međusobnim mečevima.

Đoković, osvajač 24 Grand Slama, nikad nije igrao finale Igara i olimpijsko zlato mu je jedini veliki trofej koji mu nedostaje. Ima samo broncu iz Pekinga 2008. godine.

Finale je u nedjelju, a dan ranije će za broncu Musetti igra protv Kanađanina Felixa Auger Aliassimea.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal