VELIKO RIVALSTVO

Đoković sve rastura; evo što o njemu misli Nadal!

22.04.2015 u 09:45

Bionic
Reading

Rafael Nadal je kralj zemljane podloge i Roland Garrosa, a i ove godine najveća prijetnja u obrani titule na trećem grand slamu (lipanj) bit će mu Novak Đoković

Srpski tenisač je uvjerljivo broj jedan, osvojio je Australian Open i sva prva tri Mastersa u sezoni, što nikome prije njega nije uspjelo. Zato nije ništa čudno što je većina uvjerena kako će Đoković napokon osvojiti jedini veliki turnir koji mu nedostaje – Roland Garros.

Rafael Nadal, koji je na pariškoj zemlji slavio čak devet puta u posljednjih deset godina, nije previše zabrinut, barem to ne pokazuje u svojim izjavama. I prošlih godina Đoković je bio favorit, no Španjolac je u Roland Garrosu ostao na vrhu.

'Đoković je 2011, 2012. i 2013. bio jednako dobar kao i 2015. Ponekad pobjeđujete više, ponekad manje. Teško je osvajati sve cijelo vrijeme. Imao je besprijekornu 2011, kao i ovu. Moram mu čestitati', rekao je Nadal i dodao:

'Ostali igrači moraju prihvatiti činjenicu da je on u ovome trenutku svjetski broj jedan. Moram raditi na pravi način i vratiti se na visokoj razini kako bih mu se mogao suprotstaviti. Osjećam se puno bolje nego nekoliko tjedana ranije. Pokušat ću još bolje igrati te nadmašiti razinu koju sam pokazao u Monte Carlu.'

Upravo je na zemljanoj podlozi u Monte Carlu Đoković pokazao moć i svladao Nadala u polufinalu sa sigurnih 6:3, 6:3.