NE IDE JOJ OVE GODINE

Donna Vekić u krizi, novi uvjerljiv poraz

25.02.2014 u 17:51

Bionic
Reading

Iskusna češka tenisačica Klara Zakopalova, 32. na svjetskoj rang-ljestvici, pobijedila je 17-godišnju Hrvaticu Donnu Vekić 6-3, 6-3 nakon jednog sata i 16 minuta igre u 1. kolu WTA turnira u brazilskom Florianopolisu…

Bio je to drugi dvoboj ovih igračica i druga pobjeda Zakopalove, koja je bila bolja, također u dva seta, i na samom početku ove sezone na turniru u Shenzhenu. U Brazilu je Čehinja svladala Donnu Vekić dan nakon što je proslavila 32. rođendan. Iskoristila je pet od 10 prilika za break, dok je Osječanka realizirala dvije od sedam break-prilika.

Posebno je zanimljivo da je ovo peti uzastopni tjedan u kojem Zakopalova nastupa na različitim podlogama. Nakon nastupa na dvoranskom turniru u Parizu na tvrdoj podlozi, idućeg tjedna nastupila je za češku Fed Cup reprezentaciju u ogledu protiv Španjolske na zemlji. Uslijedio je njezin nastup na turniru u Dohi na tvrdoj podlozi, pa se vratila na zemlju u Rio de Janeiru, gdje je prošlog tjedna dogurala do finala.

Ovoga tjedna barem je ostala u istoj državi, ali je opet promijenila podlogu, što Zakopalovu očito ne smeta previše. Naime, turnir u Florianopolisu igra se na tvrdoj podlozi, a nagradni fond je 250.000 dolara.

Donna Vekić još uvijek čeka na prvu turnirsku pobjedu ove godine. Ovo joj je bio četvrti turnir odigran ove sezone i četvrti poraz u 1. kolu…

WTA Florianapolis, 1. kolo:

Zakopalova (3) – Vekić 6-3, 6-3