I ŠTO REĆI?

Doznali smo koliko je Dinamo ponudio Lokomotivinom biseru, a ovaj glatko - odbio

02.07.2024 u 17:18

Bionic
Reading

Dinamo ga je svim silama želio dovesti već ovog ljeta, no 19-godišnji krilni napadač Lokomotive, Marin Šotiček očito je procijenio da mu izdašna ponuda Modrih nije dovoljna. A pazite koliko bi zaradio već prve godine...

Iako su nekad Dinamo i Lokomotiva poslovali na drugačijim osnovama, sada je situacija puno jasnija. I konkretnija. Maksimirski klub bio je spreman platiti klubu s Kajzerice milijun i pol eura odštete za 19-godišnjeg Šotičeka, s time da bi Lokosima kasnije pripao i određeni postotak od budućeg transfera.

I tu nije bilo ničega spornog.

No, onda je Šotiček ipak rekao 'ne'. Barem ne pod ovim uvjetima, a koji - kako vidimo - izgledaju sjajno.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Početna plaća iznosi - 10.000 eura mjesečno.

Već nakon pet nastupa u dresu Modrih, Šotiček bi primio plaću od 12.500 eura mjesečno. Nakon 15 nastupa, taj bi se iznos popeo na 15.000 eura mjesečno. za još deset nastupa više iznos bi porastao na 17.500, dok bi - poslije 30. nastupa imao plaću od 20.000 eura.

Pri tom moramo spomenuti da bi, bez obzira igrao ili ne, dobio bonus za ulazak u skupine europske lige od 75.000 eura, a u slučaju da se Dinamo plasira u Ligu prvaka - primio bi 160.000 eura. Dakle, praktički da se ne bi trebao oznojiti.

Ili puno realnije, uz nastupe i plasman u skupine Europske lige, već prve godine (s time da bi se ugovor potpisao na četiri godine), na svom bi računu imao barem 200.000 eura. A on je to odbio...

Čini se kako će Dinamo nakon ove odbijenice pojačanje tražiti negdje drugdje.